BDS Hareketi Sayesinde Fransız Telekom Devi İsrailli Ortağından Ayrıldı

Fransız telekom devi "Orange", İsrailli şirket ortağıyla anlaşmalarının sona erdirildiğini duyurdu. BDS Hareketi düzenlediği kampanyanın ardından geçtiğimiz yıl Orange'ın İsrail'den çekilmesinin muhtemel olduğunu duyurmuştu.  

Görüntülenme: 1007 Tarih: 09 Ocak 2016 06:45
BDS Hareketi Sayesinde Fransız Telekom Devi İsrailli Ortağından Ayrıldı

Haziran 2015'te Orange şirketi CEO'su Mısır'da BDS hareketi öncülüğünde Orange'ın ortağı Mobinil'in boykot edilmesi ve Fransa'da şirketin İsrail'in savaş suçlarına ortak olduğuna ilişkin düzenlenen kampanyalar sonrasında İsrail'li ortaklarıyla ilişkilerin kesilmesini istediğini açıklamıştı. 
 
Şirketin İsrail'deki ortağı 2014'te Gazze'ye uygulanan katliam sırasında işgalcilere telekomünikasyon desteği sağlamış, İsrail askerlerinden alınan abonelik ücretlerinden feragat etmiş ve işgal askerlerine eğlence hizmetleri sunmuştu. Fransa'da onlarca sivil toplum örgütü tarafından imzalanan ortak açıklamada, "gayrı meşru" İsrail'li yerleşimcilere hizmet sunan şirketin ortağı olması sebebiyle Orange Şirketi kınanmıştı. 
 
BDS Hareketi tarafından Orange şirketine İsrailli ortaklarıyla ilişkisini kesmesi yönünde baskı kurmak amacıyla başlatılan kampanya 2010 yılında başlamıştı. 6 yıl süren kampanyaya Fransa'da, Tunus'ta, Fas'ta ve Mısır'da çeşitli sendika, kurum ve kuruluşlar da destek vermişti.
 
Filistin BDS Ulusal Komitesi, ve Arap Dünyası kampanya sorumlusu Guman Musa: "Bu haberin BDS hareketi için oldukça önemli bir başarı olduğunu, uluslararası şirket ve yatırımcıları İsrail apartheid rejimine, sömürgeye ve işgale karşı uyandıracağını ve örneklik teşkil ettiğini belirtti. Musa, 6 yıl süren bu ilham verici kampanyaya destek olantüm uluslararası kuruluşları ve aktivistleri de kutladı ve teşekkür etti.
 

İSLAMİANALİZ

 

Yorumlar