Şehit Aileleri Abbas Yönetiminin İlgisizliğinden Yakınıyor

Kudüslü şehit Baha Alyan'ın kardeşi Hüsam Alyan, Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ni Kudüs kentindeki şehit ailelerine ve evleri yıkılanlara gerekli desteği vermediği için eleştirdi.  

Görüntülenme: 1032 Tarih: 11 Ocak 2016 05:14
Şehit Aileleri Abbas Yönetiminin İlgisizliğinden Yakınıyor

Kudüs Valisi Adnan El-Hüseyni'den evleri yıkılan ailelerin desteklenmesi için harekete geçmesini isteyen Alyan, Kudüs'teki şehit ailelerine yardım edilmesi ve evleri yıkılanlara ev temin edilmesi veya kira bedeli ödenmesi çağrısında bulundu. Alyan, böylece evleri yıkılan ailelerin ilk rüzgârda savrulan Kızılhaç çadırları yerine başlarını sokacakları bir evleri olacağını söyledi.

Şehit Baha Alyan'ın kardeşi, şehit ailelerinin ve evleri yıkılanların sorunlarına köklü çözümler bulunana kadar Kudüs Valisi El-Hüseyni'nin evinin önüne onlarca eylem çadırı kurma tehdidinde bulundu.

Bu arada, Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde Kudüs İntifadası'nda kahramanca eylemler gerçekleştirdikten sonra işgal güçlerince şehit edilen ve ailelerine ait evler yıkılan direnişçilerle dayanışma kampanyaları düzenlendi.

Dün sabah (10 Ocak Pazar) Ramallah'ta şehit Mühenned El-Halebi'nin ailesine destek için başlatılan kampanyanın halktan büyük ilgi gördüğü ve Kudüs'te de benzer kampanyaların düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar