Fas Parlamentosu Başkan Yardımcısı Muhammed Yetim Gazze'ye Yardım Etmeyen Arap Ülkeleri Liderlerini Eleştirdi

Fas Parlamentosu Başkan Yardımcısı Muhammed Yetim, Gazze Şeridi'ne uygulanan Arap ablukasının Filistin halkını hedef alan en kötü düşmanlık olgusu olduğunu ifade ederek, Filistin halkının her yönden desteklenmesi gerektiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1362 Tarih: 12 Ocak 2016 16:15
Fas Parlamentosu Başkan Yardımcısı Muhammed Yetim Gazze'ye Yardım Etmeyen  Arap Ülkeleri Liderlerini Eleştirdi

Yetim, yerel Filistin gazetesinde dün (11 Ocak Pazartesi) yayınlanan açıklamalarında, Gazze Şeridi'ne abluka uygulanarak Gazze halkına boyun eğdirmeye çalışılmasının işgalciyle işbirliği yapan Arapları ortaya çıkardığını söyledi.

Fas'ın Filistin davasına yaklaşımının ilkesel olduğunu ve değişmeyeceğini belirten Yetim, Batılı insan hakları örgütleri ablukanın kalkması için çalışırken "Gazze'nin Kardeşleri"nin Gazze halkını aç bırakıp boğmaya çalışmasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti.

Gazze Şeridi'ni kuşatan Arap rejimlerinin tavrının kuşatmayı reddeden Arap halklarının tavrından tamamen farklı olduğunu söyleyen Yetim, Faslı parlamenterlerin hükümeti Filistin davası konusunda adım atmaya teşvik için bir dizi etkinlikte bulunduklarını bildirdi.

Arap Birliği'nin Kahire'de yapılan dışişleri bakanları toplantısına katılan Fas heyeti, Filistin davasına destek için uluslararası düzeyde girişimde bulunma çağrısı yapmıştı.

fiem

Yorumlar