Hamas Refah Kapısının Açılmasını İstiyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye, Rafah Kapısı'ndaki krizin çözülmesi için ulusal bir komite oluşturulması çağrısında bulunarak, uzlaşı hükümetinden Gazze Şeridi'nde üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.  

Görüntülenme: 734 Tarih: 12 Ocak 2016 12:01
Hamas Refah Kapısının Açılmasını İstiyor

Dün akşam (11 Ocak Pazartesi) El-Aksa Televizyonu'na konuşan El-Hayye, "Biz halkımızı rahatlatacak her girişimi destekleriz. Rafah Kapısı'nın kapalı olmasından hepimiz zarar görüyoruz" dedi.

Rafah Kapısı'nın Mısır'ın ve Filistin Yönetimi'nin tavrı nedeniyle kapalı olduğunu belirten El-Hayye, El-Hamdallah hükümetinin hâlâ Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukadan yana olduğunu söyledi.

Gazze Şeridi'nin cezalandırılmak yerine ödüllendirilmesi gerektiğini ifade eden El-Hayye, Rami El-Hamdallah hükümetinden Gazze Şeridi'nde üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini beklediklerini bildirdi.

Halil El-Hayye, Filistin Yönetimi'nin Kudüs İntifadası'nı kendi projesi için istismar ettiğine dikkat çekerek, işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonunun işgal rejimine hizmet ettiğini ifade etti.

Hamas lideri, İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın geçenlerde yayınladığı görüntülerin, esir işgal askeri Gilad Şalit'e ne kadar insancıl muamelede bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

fiem

Yorumlar