Siyonistlerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudi yerleşimcilerden ve işgal istihbaratı görevlilerinden oluşan gruplar bu sabah (12 Ocak Salı) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1965 Tarih: 12 Ocak 2016 19:11
Siyonistlerden Mescid-i  Aksa'ya Baskın

İşgal güçlerinin baskına katılan Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştıkları süre boyunca yakından takip ettiği ve çevrelerini kuşatarak koruma altına aldığı bildirildi.

Görgü tanıkları, baskına katılan Yahudi yerleşimcilerden bazılarının Mescid-i Aksa avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduklarını fakat Mescid-i Aksa'da bulunan cemaatin ve ilim öğrencilerinin yüksek sesle tekbir getirerek baskını protesto ettiklerini ve ayin girişimine engel olduklarını söyledi.

Bu arada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlara karşı direndikleri için isimleri işgal güçlerince kara listeye alınan kadın aktivistlerin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin verilmediği için Mescid-i Aksa kapılarında Kur'an okuyarak oturma eylemlerini sürdürdükleri belirtildi.

Yahudi yerleşimciler, Mescid-i Aksa'yı zaman ve mekân bakımından Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölmeyi planlayan işgal yönetiminin teşvikiyle özellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenliyor.

fiem

Yorumlar