İrlandalı Şirket İsrail'i Boykot Etme Kararı Aldı

İrlanda'lı çimento ve inşaat malzemeleri üreten CRH şirketi, İsrail'e karşı boykot ve yaptırım hareketi "BDS" öncülüğündeki aktivistlerin yoğun baskısından ve yürüttükleri kampanyaların ardından İsrail'den çekildiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1217 Tarih: 13 Ocak 2016 16:49
İrlandalı Şirket İsrail'i Boykot Etme Kararı Aldı

Dublin merkezli şirketten yapılan açıklamada da CRH'nin İsrail'den çekildiği ve buradaki yatırımlarına son verdiği haberleri doğrulandı. Boykot, tecrit ve yaptırım hareketi (BDS) tarafından CRH şirketine karşı İsrail'li "Nesher Cement" şirketine hisselerini satması ve ürettiği malların işgal güçlerince "güvenlik" duvarı ve yerleşimcilerin ev inşatlarında kullanılması sebebiyle uluslararası bir kampanya yürütülüyordu.
 
2015'te "The Irish Times" tarafından açıklanan verilere göre İrlanda'nın en büyük ikinci şirketi olma özelliği taşıyan CRH 2004 yılında Batı Şeria'da inşa edilen utanç duvarının inşaatını yürüten "Nesher Cement" şirketiyle de ortak çalışıyordu. Nesher Cement Doğu Kudüs'te ve Batı Şeria'da yerleşimcilerin evlerinin inşaatlarında ve son olarak da raylı sistem inşaatında kullanılıyordu. 
 
CRH Şirketi Fransız Veolia ve Orange şirketlerinin ardından BDS Hareketi öncülüğünde İsrail'i boykot kararı alan bir diğer büyük Avrupalı şirket oldu.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar