El Ahrar Hareketi Gazze'de "Kudüs'e ve Şehitlere Vefa" Yürüyüşü Düzenledi

Filistinli El-Ahrar Hareketi, bugün (13 Ocak Çarşamba) Gazze kentinde "Kudüs'e ve Şehitlere Vefa" sloganıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün Gazze kent merkezindeki Es-Seraya Kavşağı'ndan başlayıp Filistin Parlamentosu sahasında sona erdiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1345 Tarih: 13 Ocak 2016 19:12
El Ahrar Hareketi Gazze'de

Yürüyüşe katılanlar, Kudüs İntifadası'na destek ifade eden pankartlar taşıyarak, güvenlik koordinasyonuna son verilmesini ve Mescid-i Aksa'ya destek için intifada başlatan gençlerin peşinin bırakılmasını isteyen sloganlar attı.

Yürüyüşe katılan Hamas milletvekili Muşir El-Mısri, Kudüs İntifadası'nın Filistin halkının tümünün seçeneği olduğunu ve hedeflerini gerçekleştirene kadar devam edeceğini söyledi.

İntifadanın hakkın batıl karşısındaki ve Filistinlilerin Siyonist düşman karşısındaki mücadelesi olduğunu kaydeden El-Mısri, yürüyüşün Gazze'den verilen bir mesaj olduğunu ifade etti.

Hamas milletvekili El-Mısri, Kudüs İntifadası'nın El-Burak Devrimi ve İzzeddin El-Kassam Devrimi'nin, kendinden önceki tüm devrimlerin ve intifadaların devamı olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar