Siyonist Rejim İsveç Dışişleri Bakanını 'İstenmeyen Kişi' İlan Etti

İsrail, son dört ayda çok sayıda Filistinlinin işgal ordusu tarafından yargısız infaz sonucu olarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma başlatılmasını isteyen İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ü ‘İstenmeyen Kişi’ ilan etti.  

Görüntülenme: 1252 Tarih: 14 Ocak 2016 23:26
Siyonist Rejim İsveç Dışişleri Bakanını 'İstenmeyen Kişi' İlan Etti

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Wallström'ün sözleri ‘sorumsuzca ve gerçeklikten uzak’ olarak nitelenerek, “İsveç Dışişleri Bakanı, terörü destekleyerek şiddeti teşvik etmektedir” ifadesine yer verildi. Açıklamada, Wallström ve temsilcilerinin İsrail’i ziyaret başvurularının reddedileceği açıklandı.
 
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzipi Hotovely de, İsveçli bakanın terörü desteklediğini iddia ederek "Şu anda terörizmle savaşın ön cephesinde çarpışıyoruz. Wallström terörizmi destekliyor, teşvik ediyor" dedi.
 
İSRAİL DAHA ÖNCE ELÇİYİ ÇAĞIRMIŞTI
 
Wallström’ün Paris'teki terör saldırılarının ardından yaptığı, "Sadece İsveç'te değil tüm dünyada radikalleşen çok sayıda kişi olduğu için endişelenmeliyiz. Şimdi bir kez daha Ortadoğu'daki, özellikle de gelecek umutlarını yitiren Filistinlilerinki gibi bir duruma geri döndük. Ya bu çaresizlik durumunu kabul edeceğiz ya da şiddete maruz kalacağız" şeklindeki açıklaması da İsrail’in tepkisini çekmişti.
 
İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in Tel Aviv Büyükelçisini bakanlığa çağırarak ‘Wallström'ün yorumlarından duyulan memnuniyetsizliği’ iletmişti.
 

 

Kaynak : sputnik

Yorumlar