Filistinli Mülteciler Zor Şartlarda Yaşıyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), Suriye ve Filistin topraklarındaki mültecilere destek için acilen 817 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 924 Tarih: 15 Ocak 2016 17:02
Filistinli Mülteciler Zor Şartlarda Yaşıyor

UNRWA'nın dün  konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Suriye'de bulunan 450 bin Filistinli mültecinin çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı ve yüzde 95'inin UNRWA'nın yardımları ile yaşamını sürdürdüğü ifade edildi.

Binlerce mültecinin halen çatışma bölgelerinde kuşatma altında yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken UNRWA, on bin civarında Filistinli mültecinin Lübnan ve Ürdün'e kaçtığını ve oldukça zor şartlarda yaşamaya çalıştıklarını söyledi.

UNRWA'nın bildirisinde, Gazze Şeridi'nde örgütün yardımlarıyla yaşayanların sayısının 830 bine yükseldiği açıklanarak, bu sayının 2000 yılında sadece 80 bin olduğu hatırlatıldı.

Bildiride ayrıca, Batı Yaka'da işgal yönetiminin sürdürdüğü Yahudi yerleşim birimi inşası nedeniyle binlerce Filistinlinin de evlerinden ve topraklarından kovulma tehdidi altında yaşadığına işaret edildi.

fiem

Yorumlar