Ronaldo'nun Filistinli Yetim Ahmed Devabişe İle Buluşacağı Açıklandı

Real Madridli dünyaca ünlü yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Yahudilerin saldırısında ailesi yanarak can veren küçük Ahmed Devabişe ile buluşacak. İsrail vahşetine tepkisiz kalamayan Ronaldo, Devabişe’nin bir nebze olsun yaralarını sarmaya çalışacak. 

Görüntülenme: 1178 Tarih: 15 Ocak 2016 06:00
Ronaldo'nun Filistinli Yetim Ahmed Devabişe İle Buluşacağı Açıklandı

Dünya devi Real Madrid'in Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, Yahudi yerleşimcilerin saldırısında ailesi yanarak can veren, kendisinin de vücudunun yüzde altmışı yanan 4 yaşındaki Filistinli Ahmet Devabişe ile buluşacak. Filistin asıllı Amerikalı işadamı Faruk Şami, Ahmed'in Madrid’e gidebilmesi için gerekli tüm hazırlıkları kendisinin üstlendiğini söyledi.

REAL MADRID DE AÇIKLAMA YAPTI

Filistinli minik Ahmet için elinden geleni yapmanın kendisi için ‘milli bir görev’ olduğunu belirten Faruk Şami, ziyaretin ne zaman gerçekleşeceğinin ise henüz netleşmediğini ifade etti. Real Madrid kulübünden de konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Kulüp, Filistin Büyükelçiliği’nden gelen talep üzerine Ahmet Devabişe’yi ağırlamayı kabul ettiklerini kaydetti.

BÜYÜK İNFİALE YOL AÇMIŞTI

Batı Yaka’da Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudilerce kundaklanması sonucu, ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak ölmüş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed ise ağır yaralanmıştı. Uluslararası toplumda infiale yol açan saldırının ardından, baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) de tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmişti.

yeniakit

Yorumlar