Gasıp Rejim Milletvekili Harişe’nin Türkiye’ye Gitmesine İzin Vermedi

Filistin halkına karşı hukuksuz tutumlarını sürdüren işgal rejimi, Türkiye’ye gitmek için Batı Yaka’dan Ürdün’e geçmek isteyen milletvekili Hasan Harişe’nin El-Kerame sınır kapısından çıkış yapmasına izin vermedi.  

Görüntülenme: 1351 Tarih: 15 Ocak 2016 02:43
Gasıp Rejim Milletvekili Harişe’nin Türkiye’ye Gitmesine İzin Vermedi

Konuyla ilgili açıklama yapan Harişe, işgal güçlerinin kendisini El-Kerame sınır kapısında 4 saat tuttuktan sonra gerekçe göstermeden çıkışının yasaklandığına dair tebligat yaptıklarını söyledi.

Harişe, Türkiye’de Filistin davasıyla ilgili düzenlenecek çalışmalara iştirak etmek için çıkmak istediğini hatırlatarak, işgal rejiminin yedi yıldır kendisine yasak koyduğunu, üç ay önce çıkış yaptığını ancak şimdi tekrar engellendiğini ifade etti.

Harişe ayrıca, işgalcinin hukuksuz bir şekilde keyfi olarak yaptığı uygulamaların temel amacının Filistin halkının sesini kısmak, bu halkın işgalden çektiği sıkıntıların dünya kamuoyuna ulaşmasını engellemek olduğuna dikkat çekti.

İşgal rejimi, istihbarat ve güvenlik birimlerinin verdiği bilgileri esas alarak birçok Filistinli lider, milletvekili, davetçi, akademisyen ve hatta işçinin Filistin dışına çıkmasına izin vermiyor.

fiem

Yorumlar