İçişleri Bakanı Said Siyam'ın Şehadetinin 7. Yılı

Filistin Ulusal Güvenlik ve İçişleri Bakanı sözcüsü İyad El-Bezm, eski İçişleri Bakanı şehit Said Siyam’ın Filistin ulusal güvenlik teşkilatının temelini attığı gibi pusula ve akidesini netleştirdiğini ve bu gücü halkı ve direnişi koruma bilinciyle yetiştirdiğini belirtti.  

Görüntülenme: 1733 Tarih: 15 Ocak 2016 12:46
İçişleri Bakanı  Said Siyam'ın Şehadetinin 7. Yılı

Eski Bakan Siyam’ın şehit edilişinin 7’inci yıldönümü münasebetiyle açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, Bakan Siyam’ın savaş meydanında ve safların önünde şehit olduğunu hatırlatarak, savaşta asla geri adım atmadığını ve alanı terk etmediğini ifade etti.

Açıklamada ayrıca, şehit Siyam’ın temelini attığı güçlerin Gazze’de anarşiye son verdiği, kaybolan güven ve huzuru geri getirdiği, halkı ve direnişi arkadan koruduğu, düşmanla işbirliğini tanımadığı, düşmanla işbirliği yapmanın şehit kanına ve halka ihanet olduğunun farkında olduğu kaydedildi.

Dönemin İçişleri Bakanı olan Said Siyam, Siyonist işgal rejiminin 2009 yılında Gazze’ye karşı başlattığı barbar savaşta 15 Aralık’ta şehit oldu. İşgal uçaklarının hedefindeki Siyam ile birlikte oğlu, kardeşi ve kardeşinin hanımı da şehit oldu.

fiem

Yorumlar