Sabirin Hareketi Silahlı Birimleri Kudüs ve Batı Yaka'da Eylem Yapacak

Filistinli direniş hareketi El-Sabirin operasyonlarını Gazze ile sınırlı tutmayacağını, bundan sonra Batı Şeria ve Kudüs'te de operasyonlar düzenleyeceğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1175 Tarih: 16 Ocak 2016 15:22
Sabirin Hareketi Silahlı Birimleri Kudüs ve Batı Yaka'da Eylem Yapacak

Times of Israel'in de yer verdiği haberde hareketin kurucusu Hişam Salim'in Ma'an haber ajansına yaptığı: "İsrail işgaline karşı her yerde savaşa girmeyi hedefleyen silahlı kanadımız var" açıklamasına yer verildi.
 
Hişam açıklamalarının devamında ise: "Batı Şeria ve Kudüs'te bizden yakında maddi ve askeri destek alacak üyelerimiz var" ifadelerini kullandı. İsmi, kelime olarak Sabırlılar anlamına gelen ve Gazze merkezli olan "Sabirin" Hareketi 2014'ün Mayıs ayında kurulmuştu.
 
Geçtiğimiz yaz Hamas'ın Sabirin'in faaliyetlerini yasakladığına ilişkin haberler çıkmış ancak Hişam Salim “El-Quds El-Arabi” gazetesine yaptığı açıklamalarda Hamas Hareketi’nin haklarında “yasaklama ve hareketi dağıtma” yönünde karar aldığı hususunda çeşitli sitelerde yer alan iddiaların hiçbir doğruluğunun olmadığını, hareketin çalışmalarına devam ettiğini ifade etmişti.

Hişam Salim, daha önce verdiği bir röportajda çıkan iddiaların aksine İran'dan veya Hizbullah'tan hiçbir şekilde maddi veya askeri destek almadıklarını belirtmişti.


El-Sabirin Hareketi Lideri Hişam Salim
İSLAMİANALİZ

Yorumlar