Filistin İstihbaratı Arikat'ın Ofisinde İşgal Rejimi İçin Çalışan Casus Yakaladı

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat biriminin Müzakere Dairesi Başkanı Saib Arikat'ın ofisinde işgal rejimi lehine çalışan bir casusun yakaladığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 883 Tarih: 17 Ocak 2016 22:34
Filistin İstihbaratı Arikat'ın Ofisinde İşgal Rejimi İçin Çalışan Casus Yakaladı

"Dunya'l-Vatan" sitesi dün akşam (16 Ocak Cumartesi) yayınladığı ve üst düzey kaynaklara dayandırdığı haberde, Arikat'ın ofisinden adı açıklanmayan birinin işgal rejimi lehine casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındığını yazdı.

Haberde, işgal rejimi lehine casusluk yapan memurun yirmi yıldır Müzakere Dairesi'nde görev yaptığı, daha önce Arafat zamanında Abbas Yürütme Komitesi'nden sorumluyken komite genel sekreterliğinde çalıştığı ve oradan Müzakere Dairesi'ne geçtiği bildirildi.

İki hafta önce gözaltına alınan memurun sorgusu sırasında yirmi yıldır işgal rejimi lehine çalıştığını ve müzakereler boyunca Filistin tarafının düşüncelerini ve diğer tüm bilgileri işgal rejimine sızdırdığını itiraf ettiği belirtildi.

Maan Haber Ajansı, Genel İstihbarat biriminin söz konusu memuru uzun süren bir takibin ardından Ramallah'ta gözaltına aldığını ve hukuki sürecin başladığını ifade etti.

Yakalanan ve suçunu itiraf eden memurun sorgusunun devam ettiği ve sorgunun tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

Yorumlar