Netanyahu Saçmalamaya Devam Ediyor

İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasına tepki gösteren Netanyahu, Tahran’ın ‘nükleer silah sahibi olma gayesi’nden vazgeçmediğini iddia etti.  

Görüntülenme: 1041 Tarih: 17 Ocak 2016 05:43
Netanyahu Saçmalamaya Devam Ediyor

Benyamin Netanyahu, ABD ve AB’nin, İran’ın nükleer anlaşmalardan doğan sorumluluklarını yerine getirdiğinin açıklanmasının ardından, bu ülkeye uyguladığı yaptırımları kaldırma kararını sert sözlerle eleştirdi.
 
“İran, 5+1 ülkeleriyle vardığı nükleer anlaşmaya rağmen nükleer silah sahibi olma arzusu taşıyor” diyen Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, “Ortadoğu'da istikrarı sarsmaya ve dünyanın farklı bölgelerinde terör eylemlerine devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
NETANYAHU’DAN UAEA’YE ‘İRAN’IN YAKINDAN İZLEYİN’ ÇAĞRISI
 
Bir ihlal olması ihtimaline karşılık İsrail'in anlaşmanın uygulanıp uygulanmadığını takip edeceğini söyleyen Netanyahu, büyük devletler ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nı (UAEA) İran'ın nükleer santrallerinde ve diğer bölgelerdeki çalışmalarını yakından izlemeye çağırdı.
 
"Herhangi bir ihlale karşı uygun bir cevap verilmemesi durumunda İran, nükleer silah geliştirme çalışmalarına ve bölgede istikrarı sarsan faaliyetlerine devam edebileceğini düşünecektir" ifadesini kullanan Netanyahu, İsrail'in kendi güvenlik ve istikrarını korumak için elinden geleni yapacağını vurguladı.
İSLAMİANALİZ

Yorumlar