Hamas'tan Doha Haberine Yalanlama

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, Hamas'ın uzlaşıyı gerçekleştirme ve Filistin'deki bölünmüşlük haline son verme konusunda istekli olduğunu ifade etti.  

Görüntülenme: 1254 Tarih: 18 Ocak 2016 08:50
Hamas'tan Doha Haberine Yalanlama

Uzlaşının sağlanması için Filistinli gruplarla görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Bedran, bu grupların başında Fetih'in geldiğini söyledi.

Bedran, dün akşam (17 Ocak Pazar) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, yerel El-Quds gazetesinin yayınladığı ve Katar'ın başkenti Doha'da Hamas ve Fetih liderlerinin görüştüğünü iddia eden haberin asılsız olduğunu bildirdi.

Hamas sözcüsü, hareket liderlerinin Filistin halkının fedakârlıklarına uygun bir milli uzlaşının sağlanması için çabalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Filistin'de yayınlanan yerel El-Quds gazetesi, Hamas ve Fetih hareketleri arasında bir aydır yoğun bir şekilde uzlaşı görüşmelerinin devam ettiğini ve görüşmelerde epey mesafe alındığını, Doha'da Hamas lideri Halid Meşal başkanlığındaki heyet ve Fetih Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril Er-Recub başkanlığındaki heyet arasında görüşmelerin devam ettiğini öne sürdü.

fiem

Yorumlar