Abbas Güçleri İntifadayı Boğmaya Çalışıyor

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'ne bağlı Koruyucu Güvenlik birimi, Nablus kentindeki En-Necah Üniversitesi öğrencilerinden Hemmam Aziz Fettaş ve Üsame Rızık Fettaş'ı gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 586 Tarih: 18 Ocak 2016 05:01
Abbas Güçleri İntifadayı Boğmaya Çalışıyor

Fettaş ailesi, Koruyucu Güvenlik biriminin Hemmam'ı birkaç gün önce ifade vermeye gittiği sırada gözaltına aldığını ve henüz serbest bırakmadığını açıkladı. Aile, Koruyucu Güvenlik biriminin dün de Selfit kentindeki binasına ifade vermeye çağırdığı Üsame'yi gözaltına aldığını söyledi.

Hemmam Aziz Fettaş ve Üsame Rızık Fettaş isimli üniversite öğrencilerinin Filistin Yönetimi güvenlik birimlerince daha önce de gözaltına alındığı ve birçok defa ifade vermeye çağrıldıkları, Fettaş ailesinin bu nedenle büyük sıkıntılar çektiği ve öğrencilerin eğitimlerinin aksadığı bildirildi.

Bu arada yerel kaynaklar, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin son günlerde vatandaşları ve öğrencileri ifade vermeye çağırmayı sıklaştırdığına dikkat çekti. Güvenlik birimlerinin ifade vermeye gelenleri saatlerce alıkoyduğu ve özellikle Kudüs İntifadası'na katılmalarından endişe ettiği gençler üzerinde yoğunlaştığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar