Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot:''Ekonomik olarak güçlenen bir İran Hizbullah ve Hamas'a daha çok bütçe ayıracaktır.''

İşgal devleti Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Batı ülkeleriyle İran arasında varıların nükleer anlaşmasının bölge siyaseti ve İran'ın dış politikası açısından önemli bir stratejik gelişme olduğunu ancak İran'ın İsrail'le kavgasının devam edeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1286 Tarih: 19 Ocak 2016 10:36
Siyonist İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot:''Ekonomik olarak güçlenen bir İran Hizbullah ve Hamas'a daha çok bütçe ayıracaktır.''

İşgal devleti Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Batı ülkeleriyle İran arasında varıların nükleer anlaşmasının bölge siyaseti ve İran'ın dış politikası açısından önemli bir stratejik gelişme olduğunu ancak İran'ın İsrail'le kavgasının devam edeceğini söyledi. Eisenkot İran'ın Suriye, Lübnan, Hamas ve içerideki Arap nüfus üzerinden İsrail'le savaşını sürdüreceğini belirtti. 
 
Ulusal Güvenlik Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenen bir konferansta "İsrail'in karşılaştığı tehditler" başlığıyla bir konuşma gerçekleştiren Eisenkot; Hamas, Hizbullah ve bölgedeki en önemli gelişme olarak tanımladığı İran'ın nükleer anlaşması konularına değindi.
 
Eisenkot: "İran'ın nükleer anlaşması israil ordusunu da oldukça etkileyecektir, çünkü bu anlaşma bölge devletlerinin stratejilerinde de önemli değişikliklere gitmelerine sebep olacaktır. Anlaşmanın imzalanmasıyla İran'a uygulanan ambargonun kaldırılması bazı ülkeleri zayıflatacak bazılarını ise güçlendirecektir. Bundan böyle Ortadoğu'daki dengelerin değişeceği yeni bir döneme giriyoruz" ifadelerini kullandı.

İran nükleer silah çalışmalarına da, İsrail düşmanlığına da devam edecek
 
İşgal devleti Genelkurmay Başkanı, İran'ın nükleer konusunda anlaşmaya varılmasına rağmen nükleer silah elde etmeye yönelik çalışmalarına son vermeyeceğini ve Ortadoğu'daki konumunu güçlendirebilecek gücü kendinde bulan İran'ın İsrail'e karşı düşmanlığının devam edeceğini belirtti.
 
İran'ın İsrail ile savaşında direk bir savaşı tercih etmeyeceğini söyleyen Eisenkot, Gazze'deki ve içerideki Araplar üzerinde İran'ın çok etkili olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: "İran'ın Gazze'deki ve içerideki Arapları etkilemek için harcadığı çabaları biliyoruz, bunu önlemek için çabalasak da İran İsrail'e karşı büyük bir bütçe ayırıyor".

Ekonomik olarak güçlenen bir İran Hizbullah ve Hamas'a daha çok bütçe ayıracaktır 
 
Hizbullah'ın İsrail için en büyük tehdit olduğunu belirten Eisenkot, bunun sebebinin Hizbullah'ın sahip olduğu gelişmiş silahlar ve Suriye savaşında elde ettiği tecrübe olduğunu söyledi. Eisenkot Hizbullah'ın İsrail ile girdiği 2006 savaşından beri İsrail'e karşı İran kontrolünde hareket ettiğini belirtti. 
 
Eisenkot ayrıca şu ifadelerde bulundu: "Bunların yanı sıra önümüzde Suriye tehdidi de var, çünkü İran'ın orada hem askeri hem ekonomik olarak ciddi bir nüfuzu var. Suriye'de en önemli karar mercii şuan İran. Ayrıca İran'ın gerçekten gelişmiş bir askeri sanayisi var ve Hizbullah'a milyar dolarlarla ölçülebilecek destekte bulunuyor, şimdi ambargonun kalkmasıyla beraber ekonomik olarak güçlenecek İran İsrail ile savaşına daha büyük yatırımlar yapacaktır. Gazze'deki terör yapılanmalarına da destek veren bu devlet Hamas'a da milyon dolarlarca destek yaptı ve bu rakam da artacaktır."
İSLAMİANALİZ

Yorumlar