İşgalci İsrail Rejimi Eylemcilerin Evlerini Yıkmak Veya Onları Sürgün Etmekle Tehdit Ediyor

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, El-Halil'in güneyindeki topraklar üzerinde kurulu Otniel Yahudi Yerleşkesi'ndeki eylemi gerçekleştirmekle suçlaman Murad Id'iys'in ailesine ait evin yıkılmasına karar verdi.  

Görüntülenme: 794 Tarih: 20 Ocak 2016 11:19
İşgalci İsrail Rejimi Eylemcilerin Evlerini Yıkmak Veya Onları Sürgün Etmekle Tehdit Ediyor

Netanyahu, Filistinli işçilerin çalışma ruhsatlarının geri alınmasını ve işgal ordusunun son günlerde El-Halil vilayetinde uyguladığı toplu cezalandırmaları desteklediğini söyledi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), 1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket ve Filistin Yönetimi'nin yaptıkları kışkırtmalarla gerginliğin tırmanmasından sorumlu olduklarını öne süren Netanyahu, uluslararası toplumu da ikiyüzlülük ile suçladı.

İşgal rejimi İskân Bakanı Yoav Galant da Murad Id'iys'in ailesinin Suriye'ye sürgün edilmesini isteyerek, bu tür cezaların eylem niyetinde olanlar için caydırıcı olacağını iddia etti.

İşgal güçleri, bu sabah erken saatlerde gerçekleştirdiği operasyonla Pazar günü Otniel Yerleşkesi'nde bir yerleşimci kadının öldüğü bıçaklama eylemini gerçekleştirmekle suçladığı 15 yaşındaki Murad Bedir Id'iys'i ailesinin Yatta beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar