Tulkerem'deki Eylemde Bir İşgal Askeri Yaralandı

İşgal güçlerinin bu sabah (20 Ocak Çarşamba) erken saatlerde Tulkerem'in Zennabe banliyösüne düzenlediği baskın sırasında bir işgal askerinin yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 776 Tarih: 20 Ocak 2016 15:45
Tulkerem'deki Eylemde Bir İşgal Askeri Yaralandı

İşgal güçlerinin mahalleyi giriş çıkışa kapatarak askeri bölge ilan ettiği bildirildi.

İşgal güçlerinin sabah erken saatlerde kalabalık bir grupla Zennabe banliyösüne baskın düzenlediği sırada Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine ateşle karşılık verdiği işgal güçlerinin daha sonra bir askerin yaralandığını açıkladığı belirtildi.

İşgal rejimi medyası, işgal güçlerinin ateşe karşılık verdiğini fakat Filistinli direnişçinin kaçmayı başardığını, yaralı askerin hastaneye kaldırıldığını ve işgal güçlerinin bölgede arama başlattığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Zennabe'yi kuşatarak birçok eve baskın düzenledi ve evlerde arama yaptı. Baskınlar sırasında 7 gencin gözaltına alındığı ifade edildi.

Mahalle sakinleri, işgal güçlerinden mahalleden ayrılmasının ardından işgal güçlerine ateş açanları bildirmemeleri halinde hayatlarının cehenneme döneceği yönünde tehditler aldıklarını açıkladı.

fiem

Yorumlar