İşgal Rejimi Kullandığı Filistinli Ajanları Yüzüstü Bırakıyor

İşgal rejimi, Filistin Yönetimi kontrolündeki bölgelerde kendisi için casusluk yapan ajanlara koruma sağlamayı ve ajanların iltica başvurularını reddetti.  

Görüntülenme: 796 Tarih: 21 Ocak 2016 00:59
İşgal Rejimi Kullandığı Filistinli Ajanları Yüzüstü Bırakıyor

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi işgal yönetiminin kendisi için çalışan casusları ve özellikle de Filistinlilerden aldıkları arazileri Yahudi yerleşimcilere satan arazi simsarlarını deşifre olmalarının ardından nasıl yüzüstü bıraktığını anlatan bir haber yayınladı.

Haberde, Şabak üyelerinden ve işgal polisi temsilcilerinden oluşan komitenin deşifre olan ajanların büyük çoğunluğunun iltica başvurularını reddettiği ifade edildi.

Haberde ayrıca, Yahudilere arazi sattığı için hayatının tehlikede olduğunu söyleyen bir ajanın İsrail Hükümeti operasyonları koordinatörü aleyhinde açtığı davanın İsrail Yüksek Mahkemesi'nce reddedildiğine dikkat çekildi.

Haaretz gazetesi, işgal rejimi hesabına çalışan Filistinli ajanların deşifre olduktan sonra hayatlarının tehlikede olduğunu belirterek yaptıkları koruma ve iltica taleplerinin yüzde 95'inin reddedildiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar