Hamas, Abbas Yönetimin Çıkardığı Basın Kanununa Tepki Gösterdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın “Basın Yüksek Konseyi” adıyla çıkardığı kanunu kabul etmediğini duyurdu.  

Görüntülenme: 899 Tarih: 22 Ocak 2016 18:14
Hamas, Abbas Yönetimin Çıkardığı Basın Kanununa Tepki Gösterdi

Abbas’ın çıkardığı hukuksuz kanuna tepki gösteren Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Abbas’ın çıkardığı bu kanunla Filistin parlamentosunun yetkilerine tecavüz etmiş olduğunu ve var olan iç bölünmeyi derinleştirdiğini söyledi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri yaptığı açıklamada, kanunun Fetih içinde hazırlandığını ve hazırlanırken birçok medya koluyla kuruluşun gözardı edildiğini, hazırlanan bu kanunla gazeteciler sendikasının hükümete bağlı resmi bir kuruluş haline getirildiğini savundu.

Ebu Zuhri ayrıca, parlamento dikkate alınmayarak ve birçok kesim de gözardı edilerek hazırlanan basın kanununda göze çarpan en tehlikeli hususun ise kanunda işgalciye karşı mücadeleyle ilgili bir tek maddenin bulunmaması olduğunu ifade etti.

Kanun hazırlanırken, Fetih hareketine yakın gazetecilerle, bazı solcu gazeteci ve yazarlar bazı toplantılar yapıp kanunu tartışırken, bu toplantılara İslamî kimlikleriyle tanınan gazeteci ve yazarlar davet edilmediler.

Meclisin yetkilerine bir tecavüz olarak kabul edilen bu kanun Filistin’de birçok kesim tarafından kabul görmedi.

fiem

Yorumlar