Abbas Güçleri Evlere Baskın Yapıyor

Filistin Yönetimi'ne bağlı istihbarat güçleri Batı Yaka’nın Selfit şehrinin batısında yer alan Karave Beni Hassan beldesine baskın yapıp dört kişiyi tutukladı.  

Görüntülenme: 820 Tarih: 23 Ocak 2016 01:24
Abbas Güçleri Evlere Baskın Yapıyor

İstihbarat güçlerinin belde gençlerinin istihbarat birimi başkanı Macid Ferec’in hain olduğuyla ilgili sloganlar yazmalarından sonra baskın yapması dikkat çekerken, kaynaklar bu güçlerin barbar bir şekilde evlere girip arama yaptığını belirtti.
 
Tutuklanan dört kişi ise şunlar:
 
Adnan Azzam Mer’î (21): Özgürlüğe kavuşmuş eski esir.

Ahmed Mehdi Mer’î (20): Eski siyasi tutuklu.

Ahmed Mehdi’nin amcası.

Eyyub Ahmed Mer’î (38): Eski esirlerden. Mer’î, yeğeninin tutuklanmasına itiraz ettiği için dört istihbarat görevlisi tarafından eşi ve çocukların gözü önünde dövdü.
 
Amerika dergisine verdiği mülakatta Macid Ferec'in işgalci İsrail askerlerine yönelik 200 eylemi engellediklerini övünerek ifade etmesi Filistin’de büyük tepkilere neden oldu.
 
Ferec’in açıklamalarına tepki veren yüzü maskeli gençler belde duvarlarına “Filistin halkına ve direnişine ihanet eden ajana ölüm”, “Ajan Macid Ferec”, “Onurlu her insandan bu haini öldürmelerini istiyoruz” gibi sloganlar yazdı. Fetih’e mensup silahlı kişiler bunları yazanları cezalandırmakla tehdit ederek sloganları sildi.

fiem

Yorumlar