İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te Evlere Baskın Düzenledi

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri dün gece Batı Yaka ve Kudüs'te birçok yere baskın düzenledi.  

Görüntülenme: 1028 Tarih: 25 Ocak 2016 16:02
İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te Evlere Baskın Düzenledi

İşgal ordusuna yakınlığıyla bilinen 0404 haber sitesi, işgal ordusunun Batı Yaka'da işgal askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan direniş faaliyetlerine katıldıkları için güvenlik güçlerince aranan sekiz Filistinliyi gözaltına aldığını yazdı.

Haberde, üç gencin Cenin Mülteci Kampı'nda, üç gencin Nablus kentinde ve Belata Mülteci Kampı'nda, iki gencin ise Kalendiya ve Beytlahim'de gözaltına alındığı bildirildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na bu sabah erken saatlerde düzenlediği baskın sırasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, kampın cadde ve sokaklarına yayılan işgal güçleri evlere baskın düzenleyerek arama yaptı.

Baskın sırasında kamp sakini gençlerin işgal güçlerine taş atarak direndikleri, işgal askerlerinin de Filistinli gençlere ses bombası ve göz yaşartıcı bombayla saldırdığı bildirildi.

fiem

Yorumlar