Saadat: En-Nayif’e Yapılan Suikastta Filistin Elçiliğinin de Parmağı Var
İSLAMİ DİRENİŞ, 27 Şubat 2016 14:31Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadat, eski direnişçilerden olan Ömer En-Nayif’in Bulgaristan’da Filistin elçiliği içinde şehit edilmesinin planlı bir cinayet olduğunu belirterek, bu cinayete iştirak eden Filistinli liderlerin yargılanıp en ağır cezalara çarptırılmaları için halk mahkemelerinin kurulmasını istedi.
FHKC liderlerinden En-Nayif’in Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan Filistin elçilik binasında dün (26 Şubat Cuma) suikast sonucu hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yapan hareketin zindandaki lideri Saadat “hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde Filistin Yönetimi’nin ortak olduğu bu cinayet bu yönetimin Eriha zindanına baskın yapıp hareket mensuplarını tutuklamasından, bu cinayete kadar halka ve direniş güçlerine yaptığı ihanetleri bir kez daha gün yüzüne çıkardı” dedi.
En-Nayif’in öldürülmesinin Filistin Yönetimi’ni de etkileyecek çok ağır sonuçlar doğuracağı konusunda uyaran Saadat, bu cinayetin işgalciyle güvenlik işbirliğinin bir parçası olduğunu söyledi.
Cinayetle ilgili bir dizi soru işaretinin olduğuna dikkat çeken Saadat “şehit için neden resmi koruma verilmedi? Suikast anında elçilikte neden Filistin Yönetimi’ne bağlı istihbaratla elçiliğin özel güvenliğinden kimse yoktu? Yapılan baskılar En-Nayif’in her an Mossad tarafından öldürülebileceğini gösterirken elçilik neden bir şey yapmadı?” diyerek, bu soruların açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti.
İSLAMİ DİRENİŞ, 27 Şubat 2016 14:31
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?