Hamas Yetkilisi Zahhar:'' İran, Herhangi Bir Eksene Dahil Olmamızı İstemeden Hamas'a Destek Veriyor.''
HAMAS, 29 Şubat 2016 18:45El-Alem haber kanalına röportaj veren Hamas lideri, Mescid-i Aksa'yı da, Kudüs İntifadasını da hedeflerine ulaşıncaya dek korumaya devam edeceklerini söyledi ve İran'ın kendilerinden bir eksene dahil olmasını istemediğini, bu konuda aralarında bir anlaşma olduğunu ifade etti.
İslami Direniş Hareketi Hamas'ın liderlerinden Mahmud Zahhar, Arap ve İslam ülkelerinin Hamas'ı kendilerince eksenlere dahil edebilecekleri bir oyuncak olarak görmemeleri gerektiğini söyledi.
Zahhar, İran'ın Hamas'tan herhangi bir eksene dahil olmasını istemeden direnişe destek sunduğunu belirtti ve Hamas-İran ilişkilerini bozmaya çalışan bazı kesimler olduğu konusunda uyarıda bulundu.
Zahhar, İran'ın Hamas'tan herhangi bir eksene dahil olmasını istemeden direnişe destek sunduğunu belirtti ve Hamas-İran ilişkilerini bozmaya çalışan bazı kesimler olduğu konusunda uyarıda bulundu.
El-Alem haber kanalına röportaj veren Hamas lideri, Mescid-i Aksa'yı da, Kudüs İntifadasını da hedeflerine ulaşıncaya dek korumaya devam edeceklerini söyledi ve İran'ın kendilerinden bir eksene dahil olmasını istemediğini, bu konuda aralarında bir anlaşma olduğunu ifade etti.
Zahhar, röportajda Filistin'in iç meselelerine de değindi ve uzlaşı hususunda şu açıklamalarda bulundu: "Bence Mahmud Abbas (Filistin hükümeti) tarafı uzlaşı istemiyor ve uzlaşıya varılamamasının sorumlusu olarak Hamas'ı göstermeye çalışıyor. Esasında uzlaşmayı istemeyen taraf kendileri."
Her türlü seçime hazır olduklarının da altını çizen Zahhar: "Gazze'de de, Batı Şeria'da da, Yasama Konseyi için de, başkanlık için de, ulusal meclis için de seçimlere hazırız." dedi.
İSLAMİANALİZ
HAMAS, 29 Şubat 2016 18:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması