Siyonist TV Kanalı:''Hizbullah Bugün İsrail’e Karşı Savaşa Girişme Gücüne Sahiptir.''
HİZBULLAH, 07 Mart 2016 02:20İsrail’de yayım yapan Haaretz gazetesi muhabiri Amos Harel, bölgede yaşanan son gelişmelere ilişkin kaleme aldığı yazısında; “İsrail Emniyet ve İstihbarat Birimleri, Suriye Savaşı’nın Lübnan Hizbullah’ı üzerindeki etkisini değerlendirirken hata yaptılar. Nitekim biz bugün düzenli bir orduyla karşı karşıyayız” ifadesinde bulundu.
Haaretz gazetesi, Harel’in İsrail’in hata yaptığı şeklinde kullandığı ifadenin, İsrail Eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’ın 2013 yılında söylediği“Suriye’deki savaş ateşi, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın yakınlarına kadar ulaşmıştır” sözlerine yönelik olarak ortaya konduğunu belirtti.
Harel’in; İsrail’in Hizbullah’ı Suriye Savaşı’nda hafife alarak zarar göreceğini düşünmesinden ötürü bölgede büyük bir stratejik hata yaptığını ortaya koyan yazısı şöyle:
“Rusya’nın Suriye savaşına müdahil olması Hizbullah’ın kazanımlarının çoğalmasına sebep oldu. Şimdi ise Hizbullah Suriye Savaş’ında üstün durumda olan karargâhın bir parçasıdır.
Hizbullah, son dönemlerde Suriye’de Rus ve İranlı generallerle kapsamlı bir şekilde işbirliği yapmayı başarmıştır. Savaş uçaklarının, helikopterlerin, insansız hava araçlarının ve topçu birliklerinin katılıyla gerçekleştirilen ortak operasyonlara katılarak savaş gücünü ve mücadele deneyimini fazlalaştırmış, istihbarat ve güvenlik alnında ilerleme kaydetmiştir.
Hizbullah’ın savaş uçağı ve tankı olmayabilir ancak şu anda 45 bin hazır savaşçıya, her ihtimale karşı teyakkuz halinde bekleyen güce, özel birliklere, insansız keşif ve saldırı hava araçlarına ve yüz binden fazla dakik bir şekilde hedefine kilitlenmiş füzeye sahiptir.
Hizbullah’ı, gerilla savaşlarına giren ancak yıkıcı unsurlar ve terörist gruplar gibi olmayan bir kurum olarak değerlendirmek gerekir.
İsrail Ordusu da, Bugün, Hizbullah’ın tam anlamıyla bir ordu olduğunu, eş zamanlı olarak birkaç operasyon düzenlediğini, bölgenin karmaşık coğrafyasından ve sınır durumlarından en güzel şekilde faydalandığını ve saldırı için tünel kazmaya ihtiyacı olmadığını itiraf ediyor.
Ancak, İsrail Emniyet ve İstihbarat Birimleri yayımladığı raporlarla, sürekli Hizbullah’ın Suriye’deki savaşla başı karışık olduğundan İsrail’e karşı bir savaş başlatma düşüncesinde olmadığını ifade ediyor.
Eğer bir savaş başlayacak olursa saldırıların İsrail’de yol açacağı yıkım ve vereceği zararlar, yapılan öngörülerin ve değerlendirmelerin çok üstünde olacaktır.
Konuya ilişkin olarak Kanal 10 askeri muhabiri Alon Ben David şöyle yazdı: Hizbullah bugün bir kaplan misalidir. Dünya ordularının yüzde 95’nin sahip olmadığı bir askeri hücum gücüne sahiptir. Hizbullah bugün İsrail’e karşı savaşa girişme gücüne sahiptir. Bir günde binlerce füze ve top atabilir. Özel birlikleri İsrail’in sınır güvenliğini rahatça atlatabilir, sınırdan geçebilir ve El-Celil’e ulaşabilir”
rasthaber
HİZBULLAH, 07 Mart 2016 02:20
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı