Tevhid Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban:''Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı Özgürlüğüne Kavuşturacağız.''(VİDEO)
İSLAM ÜLKELERİ, 19 Nisan 2016 16:13Fitneleri engelleyeceğiz, ölümleri engelleyeceğiz. Kültürel yozlaşmaları durdurarak Filistin'i de bu şekilde özgürleştireceğiz. İşte İslam dini budur.
Diyarbakır'da yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine davetli olarak katılan Lübnan Tevhid Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban, "Selahaddin-i Eyyubî'nin torunları Resulullah'a olan sevgilerini ispatlamak için toplanmışlar. İlahi adaleti ve insan eşitliği gerçekleştirerek akıtılan kanları durduracağız. Fitneleri engelleyeceğiz, ölümleri engelleyeceğiz" mesajı verdi.
Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından 9’uncusu düzenlenen ve yüzbinlerin katıldığı Diyarbakır Kutlu Doğum etkinliğine yurtdışından da çok sayıda İslami Cemaat Temsilcisi de katıldı.
Etkinliğe davetli olarak katılan alimler arasında yer alan Lübnan Tevhit ve İslam Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban "Peygamberimizin Kutlu Doğum Etkinliğine katılmak için Diyarbakır'a geldik ve şeref bulduk. Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği ve HÜDA PAR’ın da desteklediği bu etkinlik, yüzbinlerce insanın bu güneşin altında Peygamber Efendimizin sevgisi için bir araya gelmeleri bizleri çok etkiledi." dedi.
"İnanıyoruz ki bu meydanda toplanıp Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacağız"
Şeyh Bilal, "Bu etkinliğin yaklaşık on yıldır aynı kişiler tarafından tertip edilmesi, Diyarbakır'dan ve diğer illerden her sene yoğun katılımın olması etkileyicidir. Farklı ırklardan bölgelerden ve dillerden olan insanların Arabıyla, Türküyle, Kürdüyle sadece; "Seni seviyorum ya Resulullah' demek için buraya gelmeleri muhteşem bir şeydir. Buraya sadece Peygambere olan sevdalarını ispatlamak ve İslam birliğini vahdeti göstermek için geliyorlar. Bunlar ki Selahaddin-i Eyyubî'nin torunlarıdır ve Selahaddin-i Eyyubi ümmetin birliğini sağlamıştı. Biz bugün burada, Diyarbakır meydanlarından bir meydanında toplanıyoruz ve yine ileride inanıyoruz ki Selahaddin-i Eyyubî gibi yine bu meydanda toplanıp Filistin'i ve Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacağız. Bugün burada Selahaddin-i Eyyubî'nin torunlarıyla toplanmak, Selahaddin-i Eyyubî'yle Hıttin savaşında toplanmakla eşdeğerdir." şeklinde konuştu.
Vahdetin önemine değinen Şeyh Bilal, "Araplığın, Türklüğün ve Kürtlüğün hiçbir önemi yoktur. Selahaddin-i Eyyubî'nin torunları, Fatih Sultan Mehmet'in torunları Ebubekir, Ömer, Osman ve Ali’nin torunları, Selman-ı Farisi'nin torunları, Süheyl-i Rumî ve Bilal-i Habeşî'nin torunları hepsi burada Resulullah'a olan sevgilerini ispatlamak için toplanmışlar. Biz her zaman öyleydik ve her zaman böyle kalacağız. İlahi adaleti ve insan eşitliği gerçekleştirerek akıtılan kanları durduracağız. Fitneleri engelleyeceğiz, ölümleri engelleyeceğiz. Kültürel yozlaşmaları durdurarak Filistin'i de bu şekilde özgürleştireceğiz. İşte İslam dini budur. Bizi bir araya getiren en büyük etken olan Allah’tan dileğim; bir sonraki toplanmayı Kudüs meydanlarında nasip etsin inşallah. Tüm Türkiye halkına selamlarımı sunuyorum. Tüm mezhepleri ve etnik gruplarıyla selamlıyorum. Türkiye her grubuyla bizimdir. Bir olacağız, birlik olacağız." Diyerek, "Allah Türkiye'yi korusun, Diyarbakır’ı korusun. Herkesi tek yumruk halinde birleştirmeyi sağlasın. İslam hilafetini, tekrar tüm ümmeti birleştirmesi için geri getirmeye nasip etsin." temennilerinde bulundu. (Fırat Arslan, İdris Kılıçaslan- İLKHA)






Kaynak : İLKHA, Hürseda
İSLAM ÜLKELERİ, 19 Nisan 2016 16:13
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?