Gazze'de Dahlan'ın Kurdurttuğu DAİŞ Çetesi Yakalandı
GAZZE, 06 Mayıs 2016 15:32Gazze'de IŞİD adına silahlı eylem planlayan Fetih hareketinin eski yöneticisi Muhammed Dahlan ile bağlantılı grup etkisiz hale getirilerek tutuklandı.
Gazze'de Hamas'a bağlı emniyet yetkilileri, Fetih hareketinin eski yöneticisi Muhammed Dahlan ile bağlantılı, Gazze'de IŞİD adına silahlı eylemleri planlayan grubun tutukladığını duyurdu
El Arabi El Cedid gazetesinin haberine göre, Muhammed Dahlan'a yakın olan Filistin Ulusal Yönetiminin eski istihbarat teşkilatının başkanı ve Fetih MYK üyesi Tevfik El Tiravi tarafından yönetilen grup Fetih yöneticilerine karşı suikast eylemleri planlamış, eylemleri IŞİD tarafından düzenlenmişcesine gösterecekti.
Hamas yöneticilerinden Yahya Musa, gazeteye konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sözkonusu grubun Muhammed Dahlan'ın Gazze sektöründe Fetih'e ait kurumlarda gizlice oluşturduğu teşkilatta yer alan Merve El Masri adlı bir kadın tarafından kurulduğunu belirtti.

Musa 'Merve El Masri tutuklanmasının ardından talimatları doğrudan El Tiravi'den aldığını belgelerle beyan etti. Deşifre edilen hücrenin amacı; Mahmud Abbas'ın Gazze'de tayin ettiği valileri suikastlarla öldürmek, IŞİD adına Mısır'a ve Mahmud Abbas'a tehdit göndermek süretiyle Gazze'yi bir 'terör odağı' göstermek' şeklinde konuştu.
FİLİSTİNLİ GENÇLERİN YÜZDE 88'İ IŞİD KARŞITI
İsrail işgali altında yaşama savaşı veren Filistinli gençlerle ilgili yeni bir çalışma yapıldı. Kudüs Medya ve İletişim Merkezi tarafından yapılan araştırmada, Filisinli gençlerin yüzde 88'i IŞİD'e olumsuz bakıyor ve bu örgütün Filistin davasına zarar verdiğini düşünüyor.
Öte yandan yapılan araştırmalarda işgal altında yaşam savaşı veren Filistinli gençlerin, işsizlik problemi, geleceğe karşı umutsuzluk yaşadığı belirtiliyor.
Geçtiğimiz günlerde Pew Search Center tarafından yayınlanan bir raporda da, Müslümanların çok büyük bölümünün IŞİD'e karşı bakışın olumsuz olduğu belirtilmişti.
dunyabulteni
GAZZE, 06 Mayıs 2016 15:32
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?