Siyonist İsrail Konsolosluğu Önünde 'Raid Salah' Eylemi
İSLAM ÜLKELERİ, 08 Mayıs 2016 15:30Filistin 1948 İslami Hareket Lideri Raid Salah'ın 9 ay hapse mahkum edilmesi İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Konsolosluğun bulunduğu binanın önüne siyah çelenk bırakan eylemciler basın açıklaması yaptı.
Sabah saat 08.00'da Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önüne gelen Uluslararası Genç Aktivistler Derneği'ne bağlı bir grup, Filistin 1948 İslami Hareket Lideri Raid Salah'ın 9 ay hapse mahkum edilmesini protesto etti. Grup adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:
"Filistin 1948 İslami Hareket Lideri ve Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, 2007'de verdiği bir Cuma hutbesinde sözde şiddete teşvik ettiği suçlamasıyla Siyonist işgalci rejim tarafından 9 ay hapse mahkum edilmiştir. Bugün tevkif edilerek cezaevine konulacaktır.
İşgalci rejimin başbakanı Netenyahu'nun Kudüs muhafızı Raid Salah'a yönelik "Kudüs'ten uzaklaştırılmalı ve hapis cezası verilmeli" yönündeki açıklamaların ardından gelen bu ceza, kararın tamamen hukuk dışı ve siyasi olduğunu ortaya koymaktadır. Siyonist rejimin önünde tek yol vardır. Kudüs muhafızı Şeyh Raid Salah'ı bir an önce özgür bırakmak ve işgal ettikleri günden beri zulüm, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmedikleri Mescidi Aksa'mızdan ve etrafı mübarek kılınan topraklarımızdan bir an evvel çekip gitmektir. Genç Aktivistler olarak inanıyoruz ki Raid Salah'ın hapis cezası bitmeden Kudüs ve Mescidi Aksa özgürleşecek ve biz Aksa'da buluşacağız"
Grup açıklamanın ardından konsolosluğun bulunduğu binanın önüne siyah çelenk bıraktı.
Raid Salah: Zalimlere karşı ümmetin zaferinin geldiğine inanıyorum.
Öte yandan İsrail mahkemesince "şiddete teşvik" iddiasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Raid Salah, tutuklanmasının "zalimlere karşı mücadelenin bir adımı" olduğunu belirtti.
Salah, sevdiklerinin oluşturduğu destek konvoyu eşliğinde İsrail'in güneyindeki Bi'ru's-Seba (Beerşeba) Hapishanesi'ne gidişi sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tutuklanmak, zalimlere karşı mücadelenin bir adımıdır. Hapishaneye gitmeme rağmen zalimlere karşı ümmetin zaferinin geldiğine inanıyorum. Cezaevine girişim kendimle baş başa kalma, kendimi hazırlama ve planlama dönemim olacak. Daha güçlü olarak dönmek için Allah ile beraber kaldığımız hapishanede Kur'an-ı Kerim okuyacak, sabrın güzelliğini tadacağız." dedi.
İslami Hareket lideri, "Mescid-i Aksa, herkesin kalbinde İslam'a ait olarak kalmaya devam edecek. Onu işgalcilere bırakmayacağız ve zafer bizim olacak. Aksa'yı savunmak, ümmet ve nesil kültürü oldu. Netanyahu hükümeti ve onun arkasında duran batılı destekçileri, benim tutukluluğumla meydanın kendilerine kalacağını, Aksa'yı bölme planlarında başarılı olacağını zannediyor. Ancak bunlar boş hayaller." diye konuştu.
Mescid-İ Aksa İçin Yeni Planlarla Döneceğim
"Kardeşlerim, sevdiklerim, cezaevine benimsediğim düşünce ve sabit duruşumla Allah'a tevekkül ederek giriyorum." şeklinde konuşan Salah, "Aranıza, Aksa'yı savunmak için yeni planlarla döneceğim." ifadelerine yer verdi.
1948 Filistin İslami Hareketi Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib, Salah'ın 2007'de verdiği cuma hutbesinde "şiddete teşvik" ettiği suçlamasıyla 11 ay hapis cezasına çarptırılmasının ardından İsrail Yüksek Adalet Mahkemesi'nin, duruşmayı yeniden görerek, Salah hakkında 9 ay hapis cezası verdiğini duyurmuştu.
Kudüs Bölge Mahkemesi, geçen yıl Salah'a, "şiddete teşvik suçlamasıyla" 11 ay hapis cezası vermişti. Salah'ın tutukluk süresinin 15 Kasım'da başlayacağı belirtilmiş ancak Salah karara itiraz etmişti.
Raid Salah, Şubat 2007'de yaptığı bir konuşmada, İsrailli yetkililerin, Kudüs'ün Vadi'l-Cevz Mahallesi'nde yer alan ve Mescid-i Aksa'nın El-Meğaribe Kapısı'na giden yolu yıkmasını kınayan ifadeler kullanmıştı.
Kaynak : DHA, AA
İSLAM ÜLKELERİ, 08 Mayıs 2016 15:30
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?