İsmail Haniye İsviçre'nin Girişimiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu
HAMAS, 12 Mayıs 2016 15:04İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsviçre Büyükelçisi Paul Garnier'in dünkü görüşmelerinde kendisine ülkesinin Filistin uzlaşısıyla ilgili bir konferans düzenleme niyetinde olduğunu söylediğini bildirdi.
Heniyye, İsviçre Büyükelçisi'ne uzlaşının başlangıcının Gazze Şeridi'ndeki memurların tamamının kabul edilmesi olacağını ifade ettiğini söyledi.
Heniyye, yarın kutlanacak Dünya Hemşireler Günü münasebetiyle Gazze'deki İslam Üniversitesi'nde dün düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, uzlaşının sağlanmasını ve bölünmüşlük haline son verilmesini istediklerini, Filistin'in özgürlüğe kavuşmasına götürecek siyasi bir programla tek liderlik ve birlik hükümetini desteklediklerini belirtti.
İsviçre Büyükelçisi'ne uzlaşının ilk adımının Gazze Şeridi'ndeki memurların Filistin Yönetimi'ne bağlı resmi memurlar olarak kabul edilerek çalışmaya devam etmeleri olduğunu söylediğini açıklayan Heniyye, en zor döneminde Gazze Şeridi'nde sorumluluk üstlenen memurların sokağa terk edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.
İsviçre Büyükelçisi Paul Garnier, İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Ajansı Filistin Ofisi Müdürü ve ofis çalışanlarıyla birlikte Gazze'yi ziyaret etti.
İsviçre heyeti ziyaret sırasında Gazze'deki insani durumu ve ablukanın Gazze halkı üzerindeki olumsuz etkilerini yerinde inceledi.
Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed, iki hafta önce yaptığı açıklamada, İsviçre'nin uzlaşının önündeki engelleri kaldırmak üzere harekete geçtiğini ifade etmişti.
fiem
HAMAS, 12 Mayıs 2016 15:04
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması