Hamas Mısır'dan Gelen Uzlaşı Açıklamalarını Olumlu Buluyor
HAMAS, 18 Mayıs 2016 14:24İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hamas Hareketi'nin uzlaşı ve ulusal birliği sağlamak için gösterilen tüm çabalara karşı açık olduğunu kaydetti.
İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hamas Hareketi'nin uzlaşı ve ulusal birliği sağlamak için gösterilen tüm çabalara karşı açık olduğunu kaydetti.
Palestine Today Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Ebu Zuhri, Mısır'dan gelen uzlaşı ve bölünmeyi ortadan kaldırma yönündeki açıklamaları olumlu bulduklarını ifade etti.
Ebu Zuhri, Mısır tarafından yapılan açıklamaların uzlaşı yolunu açmasını umduğunu ifade etti. Mısır'ın darbe lideri Abdulfettah Sisi, Filistinli grupların saflarını birleştirmeleri ve gerçek bir uzlaşı sağlamaları gerektiğini söylemişti.
Öte yandan El-Fetih Hareketi'nden yapılan açıklamada; hareketin sözcüsü Üsame El-Kavasmi, Sisi'nin açıklamalarının; Mısır'ın, Filistin halkının maslahatından, davasından ve haklarından yana olduğunu gösterdiğini söyledi.
Hamas ve Fetih arasındaki görüşmelere ilişkin Hamas yetkililerinden Salah El-Berdevil daha önce yaptığı açıklamalarda Doha'daki görüşmelerin "ortak bir karara varmak, ambargonun kaldırılması, memurların gözetilmesi ve Kudüs intifadasının desteklenmesi hususunda ortak hareket etmek" gibi temel bazı başlıkları kapsadığını ifade etmişti.
Salah El-Berdevil Refah Sınır Kapısıyla ilgili çıkan haberlerin asılsız olduğunu, anlaşmanın da henüz imzalanmadığını ifade etmişti.
Tarafların 2011'de Mısır'da varılan uzlaşı metnine uyma kararı almasının ardından ise Fetih Hareketi'nden Hamas'ın Gazze'ye liman ve deniz yolu açılması için işgal rejimiyle müzakere yürüttüğüne ilişkin açıklama gelmiş ve taraflar arasında yeni bir gerilim başlamıştı. Konuyla ilgili Hamas Hareketi yalanlama açıklaması yayımlamıştı.
Son olarak yine Palestine Today'in verdiği haberde her iki tarafında uzlaşıya açık olduğu ve hareket sözcülerinden yapılan açıklamalarda uzlaşının önünde bir engel olmadığı ifade edildi.
Kaynak : Palestine Today (وكالة فلسطين اليوم)
İSLAMİANALİZ
HAMAS, 18 Mayıs 2016 14:24
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?