Ebu Merzuk:''Filistin Halkı Uzlaşı Sözünden Bıktı''
HAMAS, 22 Mayıs 2016 13:57Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin halkının iç barış ve uzlaşı kelimelerinden artık bıktığını belirterek, hiçbir siyasi hareketin bölünmeyi asla kabul etmeyeceğini söyledi.
Filisitn Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre “Filistin Uzlaşısının Zorlukları ve Gerçekleşme Şansı” ismiyle İstabul'da düzenlenen ve birçok Filistinli liderin katıldığı buluşmaya katılan Hamas lideri Ebu Merzuk, “Uzlaşı ve birlik için olmazsa olmaz şart, siyasi iradenin bunu gerçekten istemesidir. Bu gerçekleşirse diğer adımlar kolay atılır. Hiç kimsenin yönetimi sürekli elinde bulundurması gerektiğine inanmıyoruz. Böyle bir yöntem doğru değil. Gerçek bir ulusal ortaklığın olması gerekir” dedi.
Uzlaşıya varamamanın dış boyutuna da değinen Ebu Merzuk, “Kimse dış etkenlerin Filistin davasını etkilemediğini söyleyemez. Kimisi Amerika gibi dış aktörlerin etkili olduğunu söylüyor. Bölge ülkelerinin kendi aralarında çok sıcak konularla uğraşmaları ve birbirleriyle savaşmaları Filistin davasını gündemlerinden çıkarmıştır. Bu süreçte en karlı çıkan İsrail oldu” ifadesini kullandı.
Uzlaşı noktasında ilgili tarafları yakınlaştırmayı amaçlayan açık toplantıya Hamas Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk, Filistin Ankara Büyükelçisi Mustafa Fayid, İslamî Cihad Hareketi Lübnan temsilcisi Ebu İmad Er-Rifai, Demokratik Cephe liderlerinden Kays Ebu Leyla, Fetih Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul, Halk Cephesi Siyasi Birimi üyesi Velid Berekat iştirak etti.
HAMAS, 22 Mayıs 2016 13:57
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?