Hamas:''İsrail İle Normalleşme Mümkün Değil''
HAMAS, 25 Mayıs 2016 02:42Hamas: 'Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanması, aşırıcılık ve ırkçılığın artacağını gösteriyor' açıklamasında bulundu.
Hamas: 'Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanması, aşırıcılık ve ırkçılığın artacağını gösteriyor' açıklamasında bulundu
Hamas, İsrailli aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman'ın yönetimindeki İsrail Evimiz partisinin mevcut koalisyon hükümetine katılmasının 'radikalizm ve ırkçılığı' daha da artıracağını söyledi.
Hamas'tan yapılan açıklamada, 'Liberman'ın Savunma Bakanı olarak atanması, aşırıcılık ve ırkçılığın artacağını gösteriyor.'ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, bu durum karşısında uluslararası topluma sorumlu davranma çağrısında bulunulurken 'İsrail ile normalleşme ve birlikte yaşama olasılığı bulunduğunu düşünenler, hayal kurmayı bıraksınlar.' ifadelerine yer verildi.
İsrail devlet radyosu, Liberman, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Hepimiz (Kulanu) Partisi lideri Maliye Bakanı Moşe Kahlon arasında devam eden görüşmelerin ardından, Liberman'ın partisinin koalisyon hükümetine katılımı için nihai anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Taraflar arasında imzalar da atıldı.
Başbakan Netanyahu, Liberman ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Hükümetin kurulduğu tarihten bu yana, koalisyon hükümetini genişletmek niyetinde olduğumu tekrar tekrar vurguladım. İsrail'in zorluklarla başa çıkabilmesi ve fırsatları kaçırmaması için istikrara ihtiyacı var. Bundan dolayı Avigdor Liberman ve yönetimindeki İsrail Evimiz'in hükümete katılmalarını memnuniyetle karşılıyoruz.' ifadelerinde bulundu.
Liberman ile arasında yaşanan anlaşmazlıkları da hatırlatan Netanyahu, 'Aramızda anlaşmazlıkların olduğu konusu bir sır değil. Bu durum da siyasetin bir parçası.'dedi.
İmza töreninde konuşan Liberman da 'En önemli şey, İsrail vatandaşlarının güvenliği. Biz de tüm diğer konuları bir kenara bırakarak, çabalarımızı bu esas üzerine sarf ettik.' dedi.
İSLAMİANALİZ
HAMAS, 25 Mayıs 2016 02:42
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı