Haniye:''Gazze Dünyaya Örnek Olacak. Suriye'nin Parçalanmasına Karşıyız''
HAMAS, 10 Haziran 2016 02:31Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'de Yeni Şafak muhabiri Yasemin Asan'a, Türkiye-İsrail ilişkileri, Arap coğrafyasının tutumu ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Haniye'nin açıklamaları şöyle:
TÜRKİYE HER ALANDA YARDIMCI OLUYOR
Türkiye-Filistin arasında tarihi ilişki var. Türkiye ile ilişkimizi gururla söylüyoruz. 10 yılda ilişkilerimizde büyük bir gelişme yaşandı. Türkiye halkı kurtulmuş bir Filistin görmek istiyor ve siyasi, ekonomik, mali olarak her alanda bize yardımcı oluyor. Türkiye'nin sadece Gazze'ye değil Kudüs'e de destek olduğu bellidir.
KUDÜS'E İSLAMİ VAKIF KURMA ÇABASI
Türkiye, Kudüs'te İslami vakıflar kurmak için büyük çaba gösteriyor. Bu konuda Türkiye'ye güvenimiz tamdır. Bu konuda Türkiye'ye teşekkürlerimi iletiyorum. Mavi Marmara şehitleri Gazze'ye ambargoyu kırmak için şehit oldu.
BİZ İSRAİL'LE GÖRÜŞMEYİZ
Türkiye-İsrail ilişkilerinde normalleşme görüşmelerinde biz Türkiye'nin siyasi kararına karışmayız, çünkü Türkiye özgürdür. Türkiye'nin bir görüşü ve duruşu bulunuyor. Türkiye görüşmelere devam ediyor. Stratejik bir yol izleyecektir. Ambargo konusunda Türkiye'ye güveniyoruz. Hamas olarak İsrail ile görüşme yapmayız. Bu bizim duruşumuz. Türkiye özgürdür ve istediği ülke ile görüşebilir. Türkiye-İsrail ilişkisi yeni bir ilişki değil, geçmişi var. Türkiye ambargoyu kırmak için kararlıdır ve bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyor.
Bunu kendine hem insani olarak hem de İslami olarak görev görüyor. Bu yaklaşımı hoş görüyoruz. Biz inanıyoruz ki Türkiye'nin duruşu ile İsrail'in tutumunda bir yumuşama olacak. Müzakereler esnasında Türkiye masada daha güçlü. Eminiz ki bu görüşmeler sonunda en azından ambargo tamamen kırılmasa da hafifleyecektir. Bizim için en önemli nokta liman meselesidir. Liman açılırsa Gazze'de ambargo bitmiş olur.
GAZZE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK
Ambargo kalkarsa Gazze çok başarılı bir yere gelecektir. Gazze dünyaya örnek bir ülke olacaktır. Biz ambargo altında yaşamamıza rağmen büyük adımlar attık ve büyük projeler gerçekleştirdik. Gazze halkına gelecek 40 yıla yönelik hizmet sunduk. Okul, hastane, yollar, üniversiteler, siteler yapıldı. Gelen her bir kuruşu doğrudan halkın hizmetine sunuyoruz. Bizim liman ve havalimanımız olursa büyük projeler hayata geçecek. Ulaşım kolaylığı ile birlikte işçiler gidip gelebilir. O zaman da işsizlik kalkacak. Ambargonun kalkması ile büyük projeleri gerçekleştireceğiz.
Suriye kalbimizi acıtıyor
Suriye'nin parçalanmasına karşı olduklarını vurgulayan Haniye, “Suriye'de yaşananlardan dolayı kalbimiz acı çekiyor. Arap ülkelerinde aslında beraberlik olmalıydı. Arap coğrafyası Filistin, Mescid-i Aksa, Kudüs için birlikte hareket etmeliydi. Biz her zaman halkın yanındayız. Arap halkının isteklerini anlayışla karşılıyoruz. Ortadoğu halkları özgürlük, demokrasi ve insan haklarına layıklar. Suriye halkı, liderini kendi seçmelidir. Suriye'nin parçalanmaması gerekir. Biz Suriye'nin bölünmeden tek bir devlet olarak kalmasını istiyoruz” dedi.
Kaynak : Yeni Şafak
HAMAS, 10 Haziran 2016 02:31
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı