Fransa Siyonist İsrail'i Uyardı
SİYONİST REJİM, 11 Haziran 2016 13:53Tel Aviv'deki saldırı sonrası Siyonist rejim tarafından alınan tedbirlere ABD'den sonra Fransa'dan da tepki geldi.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Filistinlilere yönelik izin iptalinin gerginliği artırabileceği uyarısında bulundu.
Bakan Ayrault, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı bakanlar düzeyindeki 'Barışı Koruma Operasyonları Kapsamında Sivillerin Korunması'konulu toplantıda, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.
Ayrault, İsrail otoriteleri tarafından Filistinlilere yönelik on binlerce giriş izninin iptal edilmesinin gerginliği tırmandırabileceği uyarsında bulundu.
Paris'te 3 Haziran'da yapılan ve Filistin ile İsrail arasında müzakere sürecini tekrar canlandırmayı amaçlayan Ortadoğu barış müzakerelerine de değinen Ayrault, müzakerelere dönüş konusunda elverişli koşulların yaratılması için uluslararası toplum tarafından siyasi bir inisiyatifin gösterilmesi gerektiğinin önemi üzerinde durdu.
Tel Aviv'de düzenlenen silahlı saldırı sonrası ramazan ayı nedeniyle Filistinlilere verilen izin ve kolaylıkların dondurulduğunu duyuran İsrail'in yerleşim yerleri planının durdurulması çağrısında da bulunan Fransa Dışiişleri Bakanı Ayrault, bunun devam etmesini 'ciddi provokasyon' olarak değerlendirdi.
Ayrault, Şubat 2017'de Paris'te silahlı çatışmalarda çocukların korunması konusunda bir konferans gerçekleşeceğini bildirerek, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, Fransa ile veto hakkı bulunan diğer BMGK üyeleri ABD, Rusya, Çin ve İngiltere'ye, yaptığı toplu katliam olaylarına karşı veto hakkını askıya almaları çağrısını yineledi.
İSLAMİANALİZ
SİYONİST REJİM, 11 Haziran 2016 13:53
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?