Mirasımız Derneği:''Bu Anlaşmayla Gazze İsrail'in İnsafına Terk Edilmiştir''
İSLAM ÜLKELERİ, 27 Haziran 2016 23:39Bu haliyle kabul edilemez olan anlaşma, Gazze ablukasının Türkiye eliyle resmileştirilmesi anlamına da gelmekle birlikte uzun vadede de Türkiye’nin aleyhine sonuçlar doğuracağı ortadadır.
Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammet Demirci İsraille yapılan anlaşmayla ilgili sert konuştu ablukanın kalkmayacağını ifade eden Demirci, "Gazze, İsrail'in insafına bırakılmıştır" dedi.
İŞTE O AÇIKLAMA
"İsrail’in 2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine baskın düzenleyerek 10 vatandaşımızı şehit etmesi üzerine bozulan Türkiye-İsrail ilişkileri bugün (Pazartesi) itibariyle yeni bir döneme girmiş bulunmaktadır.
Türkiye ile İsrail arasında varılan anlaşmanın tek cümlelik özeti şudur;
Gazze, İsrail’in insafına terk edilmiştir!..
İsrail, Filistin topraklarında işgalcidir, Gazze’yi abluka altında tutarak dünyadan tecrit etmektedir, Müslümanların kutsal beldesi Kudüs’te zorbalıklara imza atmaktadır; bunun son örneğini dün (pazar) Müslümanlar Mescid-i Aksa’da itikafa girdikleri sırada gerçekleştirmiş ve Mescid-i Aksa’yı basarak Aksa nöbetçilerini gözaltına almıştır. İsrail’in nihai hedefi Kudüs’ü başkent yapmak ve Mescid-i Aksa’yı yıkmaktır. İsrail’e verilen her taviz, bu işgalci gücün Mescid-i Aksa üzerindeki emellerine bir adım daha yaklaşması anlamına gelir. Mescid-i Aksa Müslümanlarındır ve Aksa’yı tehlikeye sokacak her adımdan kaçınılmalıdır.
İsrail Başbakan’ı Netanyahu çok açık bir şekilde Gazze ablukasının kalkmayacağını söylemektedir.
Anlaşma gereği, Türkiye, Gazze’ye İsrail’in Aşdod Limanı üzerinden İsrail’in izin verdiği ölçüde yardım götürebilecek. Anlaşmayla ambargo kalkmamış hafifletilmiştir. Abluka ise olduğu gibi devam etmektedir.
Bu haliyle kabul edilemez olan anlaşma, Gazze ablukasının Türkiye eliyle resmileştirilmesi anlamına da gelmekle birlikte uzun vadede de Türkiye’nin aleyhine sonuçlar doğuracağı ortadadır.
Kudüs’ün ve tüm Filistin topraklarının özgürlüğü için mücadele veren herkes, ülkemizin geleceğini de etkileyecek bu anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesini ve TBMM’de onaylanmadan hem Filistin hem de Türkiye lehine adım atılmasının elzem bulmaktadır.
Muhammet Demirci
Mirasımız Derneği Genel Başkanı"
milligazete.com.tr
Kudüs’ün ve tüm Filistin topraklarının özgürlüğü için mücadele veren herkes, ülkemizin geleceğini de etkileyecek bu anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesini ve TBMM’de onaylanmadan hem Filistin hem de Türkiye lehine adım atılmasının elzem bulmaktadır.
Muhammet Demirci
Mirasımız Derneği Genel Başkanı"
milligazete.com.tr
İSLAM ÜLKELERİ, 27 Haziran 2016 23:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması