Siyonist İşgal Rejimi Yılbaşından Bu Yana 7773 Dönüm Araziye El Koydu
, 29 Haziran 2016 17:07İşgal rejiminin yılbaşından bu yana Batı Yaka ve Kudüs'te Yahudi yerleşimi için el koyduğu arazi miktarında büyük oranda artış olduğu ve artışın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 439'a ulaştığı bildirildi.
Uygulamalı Araştırmalar Enstitüsü (ARIJ) ve Arazi Araştırmaları Merkezi'nin işgal hükümetinin Batı Yaka ve Kudüs'teki Yahudileştirme faaliyetleriyle ilgili açıkladıkları verilere göre, yılbaşından Haziran ortasına kadar el konulan arazi miktarı 7773 dönüme ulaştı.
Geçen yıl aynı dönemde el konulan arazi miktarının 1442 dönüm olduğu belirtilerek, bu yıl el konulan arazilerin çoğunun 3887 dönüm ile Eriha'da olduğu, Beytlahim'de 1366 ve Selfit'te 1160 dönüm araziye el konulduğu ifade edildi.
Avrupa Birliği ülkeleri temsilcileri ve konsolosları huzurunda açıklanan raporda, işgal rejiminin yeni yerleşkeler inşa etme ve mevcut yerleşkeleri genişletme planlarıyla Batı Yaka'da Yahudileştirme faaliyetlerini hızlandırdığına dikkat çekildi.
İşgal rejiminin Filistinlilerin evlerini ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıktığı kaydedilen raporda, Batı Yaka ve Doğu Kudüs'te bu yıl 276 evin yıkıldığı bildirildi.
Raporda ayrıca geçen yılın aynı döneminde 108 evin yıkıldığına işaret edilerek, bu yılki yıkımlarda geçen yıla göre yüzde 155 artış olduğu belirtildi.
Geçen yıl Haziran ortasına kadar Batı Yaka'da 59 tarım ve hayvancılık tesisinin yıkıldığı ifade edilen raporda bu yılın aynı döneminde ise yüzde 481 artışla 343 tarım ve hayvancılık tesisinin yıkıldığı açıklandı.
fiem
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?