İslami Cihad Liderlerinden Halit el-Bataş:'' İslam Ümmetinin Ana Düşmanı Kudüs ve Filistin Topraklarını İşgal Eden Siyonist Rejimdir''
KUDÜS GÜNÜ, 29 Haziran 2016 00:19Dünya Kudüs Gününde, Arap dünyasındaki bütün çatışmaların duracağını ve pusulanın Kudüs’e doğru döneceğini ümit ediyorum. Çünkü Siyonist Rejim, bu ümmetin düşmanıdır ve bu rejimin düşmanlığı bir gruba ya da kabileye özel değildir. Bu yüzden biz, Kudüs Günün birleşme ve ümmetin vahdet günü, Mescit-i Aksa’ya değer verme günü, ümmet arasındaki cinayetlerin ve kan dökmelerinin durma günü olmasını arzuluyoruz.
Filistin İslami Cihat Liderlerinden Halit el-Bataş Tesnim Haberle yaptığı röportajda, Kudüs Gününde Arap ve İslam ümmetinin Filistin meselesine önem vereceğinden ümitli olduğunu belirterek, bu günü, ümmetin vahdet günü olarak değerlendirdi.
El-Bataş şu ifadelerde bulundu: “İmam Humeyni (ra)’nin İnkılabın ilk yıllarında ilan ettiği Dünya Kudüs Günü, İran İslam İnkılabı tarihinde İran ve bölge halkı için önemeli bir dönüm noktasıdır. Çünkü Filistin, Arap ve İslam ümmetinin ana meselesidir ve bu yüzden İmam Humeyni (ra) tarafından Kudüs Gününün ilan edilmesi, Filistinlilere İslam ümmetinin hala var olduğu ve bu ümmetin Filistin’i geri almak ve onu işgalci Siyonistlerin pençesinden kurtarmak için ayağa kalkacağı ümidini verdi.
Bizim bakış açımıza göre, Kudüs Gününü ilan etmek, Filistin’i kurtarmada ve ümmeti, Müslüman ve Arap toplumunu Filistin’i kurtarmak için isteklendirmede İran ve liderleri tarafından gerçekleştirilen ciddi bir çabadır. Buna bağlı olarak, bizim bu davete fazlasıyla ümidimiz var ve bu davetin, kabile ve mezhep çatışmalarına ve cinayetlere bir faydası olmasını ve pusulanın yeniden Filistin’e doğru Peygamber saa.’in miraç yerine dönmesini umuyoruz.”
Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinlilere nasıl yardım edilebilir?
Filistin İslami Cihat Hareketi Lideri, ‘Kudüs ve Gazze halkına nasıl yardım edilebilir?’ sorusuna yanıt olarak şunları söyledi: “Filistin halkı ve Gazze Şeridi sakinleri 10 yıl öncesinden beri kuşatma altındadır. İslam ve Arap ümmetinin Filistin halkına yardım etmek için ayağa kalkacağından ümitliler. Kuşatmayı sonlandırmak, Filistin halkının Gazze ve Kudüs’teki evlatlarını desteklemek ve ordu oluşturarak onu Filistin’e gönderme çabasında olmak için, İslam ve Arap dünyasının asıl eylemlerine, Ramazan ayının ve Kudüs Gününün layık olduğuna inanıyorum.
Biz olaya bu açıdan bakıyoruz ve yine bölgede çatışmaların, ölümlerin ve İslam ve Arap ümmetinin kanının akmasının durmasını ve İsrail’e bu ümmetin düşmanı olarak bakılmasını istiyoruz. Çünkü Arap ve İslam ümmetinin ana düşmanı Kudüs ve Filistin topraklarını işgal eden Siyonist Rejimdir.”
Kudüs Gününün geleceği
Filistin İslami Cihat Lideri, İslam ümmetinin karşı karşıya olduğu çatışmaların gölgesinde Kudüs Gününün geleceği hakkında şunları söyledi: “Arap dünyasında şahit olduğumuz bütün olaylar ve çatışmalarla birlikte, Filistin meselesine önem vermek gerekmektedir ve ben Dünya Kudüs Gününde, Arap dünyasındaki bütün çatışmaların duracağını ve pusulanın Kudüs’e doğru döneceğini ümit ediyorum. Çünkü Siyonist Rejim, bu ümmetin düşmanıdır ve bu rejimin düşmanlığı bir gruba ya da kabileye özel değildir. Bu yüzden biz, Kudüs Günün birleşme ve ümmetin vahdet günü, Mescit-i Aksa’ya değer verme günü, ümmet arasındaki cinayetlerin ve kan dökmelerinin durma günü olmasını arzuluyoruz.
TESNİM
KUDÜS GÜNÜ, 29 Haziran 2016 00:19
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı