Mazlumder Kudüs Günü'nde Katil israil'le Yapılan Anlaşmanın İptalini İstedi
İSLAM ÜLKELERİ, 02 Temmuz 2016 17:48Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti ve siyonist işgal rejimi arasında geçtiğimiz günlerde bir anlaşma imzalanmış, ve izlenen "ilişkileri normalleştirme" politikasıyla devlet, Mavi Marmara davası'ndan açıkça vazgeçmiştir.
Mazlumder Ankara Şubesi, Ramazan ayının son Cuma'sı olan Kudüs Günü münasebetiyle siyonist elçilik konutu önünde bir protesto ve iftar etkinliği düzenledi.
Kudüs İntifadası'nda şehit olanlar için Yasin-i Şerif okunarak başlayan etkinlikte Mazlumder Ankara Şube Sekreteri Ahmet Işıktekiner ve Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal birer konuşma gerçekleştirdi. Basın açıklamasını ise Ankara Şubesi Y.K.Ü. Huzeyfe Gültekin okudu.
Ahmet Işıktekiner, siyonist işgal rejimiyle imzalanan anlaşmanın Filistin'e ve Müslümanlar'a ihanet olduğunu vurgularken, anlaşmanın imzalandığı ve Kudüs İntifadası'nın devam ettiği böylesine bir zamanda, Filistin davasına sahip çıkmak adına bu Kudüs Günü'nün öncekilerden çok daha önemli olduğunu belirtti. Işıktekiner, "Burada toplandığımız şu vakitte, El-Halil'de bir aile, bugün siyonistlerin 8 kurşunuyla şehid olan kızlarının yasını tutuyor" ifadelerini kullandı
Mavi Marmara yolcularından olan Mazlumder Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da, ablukayı delmek için yola çıktıkları o günü ve siyonist güçlerin müdahalesine değindi. Yola çıkarken amaçlarının ablukayı delmek olduğunu belirten Ünsal, Aşdod Limanı'ndan yardım sokulmasına o gün de izin verildiğini, anlaşmayla değişen bir şey olmadığını ve varılan mutabakatla ablukaya meşruiyet kazandırıldığını vurguladı.
Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Huzeyfe Gültekin ise Kudüs Günü'nün önemine dikkat çekerken; "Kudüs diyorsak; Yemen'de bombalanan camileriyle, Suriye'de mültecileriyle, Bangladeş'te dar ağaçlarıyla, Mısır'da zindanlarıyla Kudüs! Myanmar'da, Kürdistan'da, Doğu Türkistan'da, Patani'de, Afganistan'da, Keşmir'de zulme uğrayan Müslüman halklarıyla Kudüs. Siyonist yapılanmanın izin verdiği yardımlarıyla değil, onurlu bir yaşam için verdiği mücadelesiyle Kudüs" ifadelerini kullandı.
Gültekin, İsrail ve Türkiye arasındaki anlaşmayı zafer edasıyla sunan medyanın Firavun'un sihirbazlarını andırdığını söyledi ve "Hakikati süsleyerek bu anlaşmayı bir zafer edasıyla sunarak adeta Firavun'un sihirbazlarını andıran medya kuruluşlarını bu tavırlarından vazgeçerek söz konusu anlaşmanın hakikatini ortaya koymaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Eylem, siyonist elçilik konutu önünde iftar yapıp akşam namazı kılınmasıyla sona erdi.
Basın açıklaması ve eylemden fotoğraflar:
Bugün, Merhum İmam Humeyni'nin beyanıyla 1979 yılından beri her Ramazan'ın son Cuma'sı idrak edilen Kudüs günü münasebetiyle siyonist katilleri lanetlemek, Ekim ayından beri devam eden şanlı Kudüs İntifadası'nı selamlamak ve işgal rejimiyle her türlü anlaşmanın karşısında olduğumuzu belirtmek için toplanmış bulunmaktayız.












Kaynak : ankara.mazlumder.org
İSLAM ÜLKELERİ, 02 Temmuz 2016 17:48
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?