Mısır Cuntası İle Katil israil Arasında Su Sızmıyor
SİYONİST REJİM, 11 Temmuz 2016 14:28Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükri, Siyonist işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Filistin'in işgal altındaki başkenti Kudüs'te bir araya geldi. Böylece ilk kez bir Mısır Dışişleri Bakanı, Siyonist İsrail'e diplomatik ziyaret gerçekleştirdi.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Kudüs'e giden Şükri, Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Şükri, bölgede "barış"ın sağlanması için Mısır'ın darbe lideri Abdulfettah el Sisi'nin önerisini sunmak üzere bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.
"Barış"ın bölgeye büyük katkı sağlayacağına dikkati çeken Şükri, iki devletli çözümün gerçekleşmesi için ciddi uygulamalara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Mısır yönetimi, Ortadoğu'da adil bir çözüm istiyor. Bu hedefin gerçekleşmesi için her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Şükri, Ortadoğu'daki barış sürecine hazırlık olarak iki devletli çözüm konusunda güven inşa edilmesi için 3 temel noktaya uyulması gerektiğini vurgulayarak, "Adalet ve meşru haklar temelinde, bir diğerinin barış ve istikrar içerisinde yaşama hakkına saygı duyularak, iki bağımsız komşu devletin, karşılıklı olarak güven ve barış içerisinde birlikte yaşama arzusunun" gerekli olduğuna dikkati çekti.
Netanyahu da "Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin girişimini hatta daha geniş kapsamlı bir girişimi bile memnuniyetle karşıladığını" belirterek, iki devletli çözümü somut bir şekilde görmek istediklerini aktardı.
Filistin İslami Hareketi'nden tepki
Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin İslami Hareketi, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin işgal altındayken Kudüs'e yaptığı ziyareti "suç" olarak nitelendirdi.
Filistin İslami Hareket Başkan Yardımcısı Kemal el-Hatib yaptığı açıklamada, "Mısır Dışişleri Bakanı Şükri'nin işgal devletini Kudüs'te ziyaret etmesi, İsrail'i, Mescid-i Aksa'ya saldırılarını, Yahudileştirme politikasını ve mescidi bölme girişimlerini onaylaması anlamındadır." dedi.
Mısır'da Sisi yönetimindeki mevcut rejimi, "İsrail'in Arap ülkelerine, İslam dünyasına ve Afrika'ya açılan kapısı" olarak nitelendiren Hatib, "Kim bu ziyaretin barışı desteklemek amacıyla gerçekleştiğini savunursa yanılır. Bilakis bölgede güç kazanmak için ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve İsrail ile bağların güçlendirilmesi çerçevesinde gerçekleşti." değerlendirmesinde bulundu.
Hatib, Şükri'nin işgal altındayken Kudüs'e yaptığı ziyareti "suç" olarak tanımlayarak, "Kudüs ve Filistin toprakları, Şükri'nin bu topraklarda olmasından memnuniyet duymadı. Mısır halkı da bunu dile getirmeli. Mısırlıların Filistin davasındaki tutumu biliniyor. Bu nedenle biz Mısır halkıyla batı destekli darbe yönetimini birbirinden ayrı tutuyoruz" ifadesini kullandı.
İSLAMİANALİZ
SİYONİST REJİM, 11 Temmuz 2016 14:28
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?