Siyonist Rejim'in Uygulamaları Sonucu Erez Kapısından Geçemeyen Hasta Genç Vefat Etti
GAZZE, 16 Ağustos 2016 22:00El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda sürdürdüğü keyfi uygulamalarını ve ihlallerini kınayarak, kapıdan geçişine izin verilmeyen bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.
El-Mizan Merkezi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan 19 yaşındaki Yusuf Yunus Muhammed Yunus isimli kanser hastasını hastaneye giderken gözaltına aldığını ve bir süre gözaltında tutup işkence yaptıktan sonra serbest bıraktığını söyledi.
Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı ve Gazze halkının en basit insani haklardan dahi mahrum bırakılmasını eleştiren El-Mizan Merkezi, uluslararası toplumdan harekete geçerek ihlallere son vermesini ve savaş suçu işleyen işgalcilerin peşine düşmesini istedi.
Yusuf Yunus'un 14 Nisan 2016'da Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçip Nablus kentindeki En-Necah Üniversitesi Hastanesi'ne giderken Arabe kontrol noktasında gözaltına alındığını bildiren El-Mizan Merkezi, 13 gün gözaltında tutulan hasta gencin fiili ve psikolojik işkencelere maruz kaldığını söyledi.
Filistinli gencin 28 Haziran'da 1948'de işgal edilen topraklardaki Hadassah Ein Kerem Hastanesi'nde muayene olduğunu ve 5 Temmuz'a kadar hastanede kaldıktan sonra Gazze'ye döndüğünü belirten El-Mizan Merkezi, 11 Temmuz'daki randevusu için hastaneye geri dönmek istediğinde işgal güçlerinin Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçmesine hiçbir gerekçe göstermeden izin vermediğini bildirdi.
Filistinli gencin dört gün sonra işgal istihbaratından telefon aldığını ve kendisine ajanlık teklif edildiğini kaydeden El-Mizan Merkezi, işgal istihbaratının teklifini reddeden Yusuf Yunus'un sağlık durumunun kötüleştiğini ve 8 Ağustos'ta vefat ettiğini açıkladı.
fiem
GAZZE, 16 Ağustos 2016 22:00
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı