Siyonist İsrail Kimin Elindeki Balistik Füzelerden Korkuyor?
SİYONİST REJİM, 17 Ağustos 2016 16:20Siyonist İsrail rejimine ait düşünce kuruluşu Begin Sadat yeni nesil balistik füzelerin savaşlarda büyük tehdit oluşturacağını belirterek hedefe ulaşmada tam isabet alınması nedeniyle nükleer silahlara benzetilebileceğine işaret etti.
Balistik füzeler yaratıkları etki ve olağanüstü isabet özellikleri nedeniyle nükleer silahlar kadar tehlikelidirler. Ancak bizim için asıl sorun ileride birçok ülkenin balistik füzelere sahip olmasıdır. Balistik füzeler nükleer silahlar kadar büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açamazlar. Lakin çok önemli ve kritik saldılar gerçekleştirerek büyük zararlara neden olabilirler.
Maalesef İsrail dünyada balistik füze üretiminde ilk sırada yer almamaktadır. Bununla birlikte Hizbullah ve İran gibi iki önemli düşman önemli bir balistik füze kapasitesine sahiptir. Hatta ileride Hamas da bu kapasiteye sahip olacaktır.
İran son balistik füze denemelerinde önemli başarılar elde ederek isabetini ve füze menzilini artırmıştır. İran hatta Hizbullah balistik füzelerin etki alanını birkaç metre içinde 500 kg.’lık bir ağırlığa çıkarabilmeyi başarmıştır. Bu durum İsrail için öyle bir tehdittir ki basit bir savaşta zafer elde edebilir ancak balistik füzelerin devreye girdiği bir savaşta yenilen taraf olacaktır. Öyle ki binlerce sivil hayatını kaybedebilir ve İsrail’in temel alt yapıları olan elektrik, su, uluslararası havayolları ve bunun gibi birçok tesis ve yapı bu füzelerin hedefi olacaktır. Kaldı ki İsrail’de elektrik üretimini sadece 6 tesis sağlamaktadır.
Kimse bu belirttiğim tesislerin ve yapıların İsrail için ne kadar hayati önem taşıdığını görememekte. Sadece elektrik ve enerji tesislerinin hedef alınması İsrail ekonomisini ve yaşamını sonlandırmaya yetecektir. Ve İsrail böyle bir vaziyette komşularından yardım beklememelidir.
Bu nedenle füze savunma tesislerimiz söz konusu tehditleri ortadan kaldırmak için alt yapı çalışmalarını sürdürmektedir.
Begin Sabat düşünce kuruluşu yazısının devamında; Siyonist İsrail rejiminin düşmanlarının elindeki balistik füzeleri ortadan kaldırabileceğini belirterek olası bir saldırıların füze savunma sistemi ile durdurulabileceğini ifade etti.
tesnim
SİYONİST REJİM, 17 Ağustos 2016 16:20
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?