Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
HİZBULLAH, 19 Ağustos 2016 17:00Hizbullah Genel Sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “İsrail terörü tarafından desteklenen tekfirci terör bölgenin merkezi krizi olma görevini görüyor. Bu proje zafere ulaşmak için genç, çocuk demeden herkesin geleceğine kastediyor” ifadelerini kullandı.
Hizbullah Genel Sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “İsrail terörü tarafından desteklenen tekfirci terör bölgenin merkezi krizi olma görevini görüyor. Bu proje zafere ulaşmak için genç, çocuk demeden herkesin geleceğine kastediyor” ifadelerini kullandı.
Lübnan’da düzenlenen bir programda konuşma yapan Şeyh Naim Kasım “Dikkat edin, İsrailli yetkililerin tekfirci teröre sözlü destek verdiğini, tedavi imkânı sağladığını, sınırı onlara açtığını göreceksiniz. Hatta o kadar ki, bizzat kendileri IŞİD’in yok olmasını istemediklerini açıkladılar” dedi ve “Çünkü yerine hakkın, hayrın ve bağımsızlığın geleceğinin farkındalar” ifadelerini kullandı. Amerika’nın bu konuya çözüm olması için sürekli IŞİD’e karşı mücadeleden söz ettiğini, ancak çok sayıda güç ve imkânı elinde bulundurmasına rağmen “IŞİD gittiğinde yerine gelenlerin “iman eden ve istikamet üzere bulunan” kimseler olmasından korktuğundan bunun için gerçekçi adımlar atamadığını da belirtti.
Terörün boyutunu ve yapabileceklerini gördükten, İsrail’le olan bağlantısını da idrak ettikten sonra bize düşenin kendimize güvenip Allah’a tevekkül etmek olduğunu söyleyen Naim Kasım “Kimsenin bizi bu terörden kurtarabileceğini düşünmüyorum. Yalnızca biz tüm benliğimizle ve nesiller boyunca teröre karşı mücadele edersek, ancak Allah’ın yardımı ile başarı elde edebiliriz” dedi.
Tekfirciliğin İslami kimlik ve gelecek nesiller açısından büyük bir tehlike arz ettiğine vurgu yapan Kasım, temennilerle bu terörden kurtulmanın mümkün olmadığını, bilakis harekete geçmek gerektiğini ifade etti. “Teröre karşı olduğunu iddia eden eline taş alır” diyen Naim Kasım yakın gelecekte inşallah direniş ekseni ve bu uğurda sunduğu kurbanlar sayesinde ne IŞİD’in ne de başka bir örgütün herhangi bir gücü elinde bulunduramayacağını vurguladı.
Direnişin yegâne çözüm olduğunu ifade eden Şeyh Kasım “Direniş bu toprakları özgürleştirmiş, düşmanı geri püskürtmüş, tekfirci oluşumlara darbe vurmuş ve direnen Suriye’nin düşmesine izin vermemiştir” ifadelerini kullandı.
“Biz bu direniş sayesinde huzura kavuştuk ve direniş sayesinde ülkemizi, geleceğimizi yeniden inşa ettik. Direniş Yeni Ortadoğu projesini başarısızlığa uğratıp yok etmiştir” diyen Şeyh Kasım Lübnan’ın direniş sayesinde zayıfken güçlü bir vatan haline geldiğini vurguladı. Hizbullah’ın Lübnan’daki istikrarın bir numaralı destekçisi olduğunu vurgulayan Şeyh Naim Kasım “Eğer bu destek olmasaydı Lübnan da bölgedeki kriz rüzgârına kapılır ve erir giderdi” ifadelerini kullandı.
“Gri tavrın” kabul edilemez olduğunu, ne o tarafta ne de bu tarafta olmanın fayda değil zarar sağlayacağını ifade eden Kasım “Hakikat karşısında susan dilsiz şeytandır” sözünü hatırlattı.
“Ya direnişin yanındayız ya da karşısında… Ya tekfircilerin yanındayız ya da karşısında… Ya bağımsızlıktan yanayız ya da işgalden… Bunu seçmemiz lazım… Tüm bu hususlarda karar almak cesur olmayı gerektirir” diyen Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Zayıf olduğumuz takdirde batının projelerinin bir parçası haline geliriz. Biz Lübnan’da ve bölgede güçlü olmak için direnişi seçtik. Çünkü hak sahibi hakkını güçlü olmadan geri alamaz. Nitekim biz de ne devletlerin ne de örgütlerin hukuka dayanmadığı, bilakis güçlü olanın hakkını kazandığı böyle bir ortamda hak mücadelesi veriyoruz.”
İSLAMİANALİZ
HİZBULLAH, 19 Ağustos 2016 17:00
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?