Siyonist Rejim Arap Ülkeleriyle İşbirliğini Arttırmak İstiyor
SİYONİST REJİM, 28 Ağustos 2016 13:02İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü’nün bir kez daha Fars Körfezi’ne kıyısı olan Arap ülkelerle İsrail arasındaki işbirliğinin derinleştirilmesine vurgu yaptığı belirtildi.
Gold yaptığı açıklamada, “İsrail ve Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkeler, ‘İran’ın bölgesel hegemonyasını artırmaya yönelik eğilimli olduğu’ konusunda aynı görüşe sahipler” ifadesinde bulundu.
Gold’un açıklamaları, Gulfnews’te 5 ay önce yayınlanan bir makaleyi kendi twitter hesabında paylaşmasının ardından geldi. Gold 5 ay önce Gulfnews’te yayınlanan ‘Arap Bakanlar, İran’ın bölgesel hegemonya sağlama hedefini kınıyor” başlıklı makaleyi kendi twitter hesabından paylaşmıştı.
İsrail’in büyük bir istekle Arap ülkelerin İran’ın amaçlarına karşı düşüncelerini dinlediğini kaydeden İsrailli yetkili, “Dinlediğiniz zaman, sizin de karşı karşıya olduğunuz sorunlara karşın başkaların bakış açısı hakkında bilgi edinmiş olursunuz” açıklamasınd bulundu.
“Arap ülkeleri başkanları, İran karşıtı görüşlerini bildiriyor. Bundan önce de Arapların kendi kaygılarını dile getirmelerine tanık olduk” diyen Gold, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı’nın Temmuz ayındaki iddialarına işaret ederek, Suudi bakanın Politico adlı gazeteye verdiği demeçte İran’ın Pers İmparatorluğunu yeniden kurmaya çalıştığını söylediğini hatırlattı.
İsrail’in bu açıklamaları titizlikle takip ettiğini de ifade eden İsrailli yetkili, “Biz bu kaygıları çok yakından takip ediyoruz ve bu da ilgi çekici bir konudur. Çünkü İsrail’de de aynı görüş hakim” diye ekledi.
tesnim
SİYONİST REJİM, 28 Ağustos 2016 13:02
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması