Filistinli Kuruluş, Siyonist Rejimin Toprak Gaspına Tepki Gösterdi
, 10 Eylul 2016 06:29Filistin’deki resmi bir kuruluş, işgal rejiminin 1967 yılında Batı Yaka’yı terk etmek durumunda kalan ve hazır olmayanların mülkleri olarak nitelediği kişilerin topraklarına askeri talimatlarla el koyma planları konusunda uyardı.
Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı Toprağı Savunma ve Yerleşim Birimlerine Karşı Durmak İçin Ulusal Büro tarafından yapılan açıklamada, işgal hükümetinin yerleşkelerin lehine Filistin topraklarıyla ilgili bir çözüm bulmak için savcılığın daha önce aldığı kararı bozmaya çalıştığı belirtildi.
İşgal savcılığı seksenlerde gördüğü davada hazır olmayanların topraklarının kullanılmasını yasaklamış, bu toprakların yerleşim birimlerinin inşaatı için kullanılmasını reddetmişti. Çünkü kanun, toprağın dönmeleri durumunda asıl sahiplerine verilmesini ön görüyor.
İşgal ordusuna bağlı sivil idarenin Amona Yahudi Yerleşkesi'ne paralel toprakları el koymak için “Hazır olmayanların toprakları” olarak ilan etmesi üzerine Ramallah ve El-Bire’deki, Silvad, Ayn Yebrud ve Et-Taybe köylerindeki vatandaşlar itiraz dilekçelerini verip söz konusu toprakların kendilerine ait olduğunu ifade ettiler.
Hazır olmayanların mülkleriyle ilgili kanun, 1950 yılında Siyonist işgal parlamentosu Knesset’in 1948 yılında topraklarını terk etmek durumunda kalan ve bir daha dönmelerine izin verilmeyen Filistinlilerin topraklarıyla ilgili aldığı kanundur. İşgal rejimi kayyım atayarak bu toprakları istediği şekilde gasp ediyor.
Maliye Bakanlığı tarafından görevlendirilen kayyım söz konusu topraklarda istediği şekilde tasarrufta bulunabiliyor. Geniş yetkilerle donatılan kayyım, sadece hazır olmayanların değil, hazır olanların da mülklerini bu kategoriye alıp gasp edebiliyor. İşgal rejimi bu şekilde şehirlerini, köy ve beldelerini terk eden Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu.
fiem
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı