Suriye Ordusu Siyonist İsrail Savaş Uçağını Vurdu
İSLAM ÜLKELERİ, 14 Eylul 2016 15:04Suriye ordusu, İsrail savaş uçağını ve İnsansız Hava Aracı'nı vurduklarını açıkladı.
Suriye ordusu, Kuneytra'da kendilerine saldıran bir İsrail savaş uçağını ve İHA'yı vurduklarını açıkladı.
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Suriye ordusunun uçağı ve İHA'yı gece yerel saatler 01.00 civarında düşürdüğünü açıkladı.
Reuters'ın haberine göre, olay Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra kentinde Suriye Ordusuna ait bir mevzinin İsrail savaş uçağı tarafından vurulmasının ardından yaşandı.
Suriye ordusunun basın departmanının idarecisi Samir Suleyman, Sputnik’e demecinde, İsrail savaş uçaklarının yerel saatle 01.00’de Suriye ordusunun Kuneytra’daki mevzilerine saldırdığını söyleyip “Suriye’nin hava savunma sistemleri buna karşılık olarak Kuneytra’nın güney batısında bir F16 uçağını ve (Şam yakınlarındaki) Sasa’da da bir insansız hava aracını düşürdü” dedi.
İsrail hava güçlerinin Suriye ordusunun mevzilerine Suriye’deki silahlı militanlara destek vermek amacıyla saldırdığını söyleyen Suleyman şunları ekledi: “Siyonist düşman terörist gruplara logistik ve manevi destek veriyor. Suriye ordusunun Kunetra’da militanlara karşı askeri operasyonlar düzenlemesi ardından militanların yaralıları için hastaneler ve tıp merkezleri açıyor. Teröristler, havan topu ve hava saldırıları şeklinde İsrail ordusundan kesintisiz olarak askeri yardım alıyor.”
İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise uçağın düşürüldüğü haberi reddedildi. Açıklamada Suriye'den atılan iki füzenin isabet etmediği iddia edildi.
tesnim
İSLAM ÜLKELERİ, 14 Eylul 2016 15:04
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması