Meşal:"İsrail rahat. Çünkü Filistin davası ikinci plana itildi"(VİDEO)
HAMAS, 25 Eylul 2016 23:49İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, hareketin yeni siyasi birimi başkanını gelecek yıl seçeceğini söyleyerek kendisinin eski başkan olarak kalacağını söyledi.
Meşal, dün akşam (24 Eylül Cumartesi) El-Cezire Araştırma Merkezi'nin düzenlediği programda bir grup entelektüelle bir araya geldi.
60 yaşındaki Halid Meşal, 1996'dan bu yana Hamas Siyasi Birimi Başkanlığı görevini yürütüyor. Meşal, hareket içi seçimlerde son olarak 2012'de aynı göreve seçilmişti.
Meşal, Hamas'ın Arap Baharı'ndan etkilendiğini ve aynı zamanda Arap Baharı'nı da etkilediğini ve baskılara karşı direnişte halklara ilham verdiğini söyledi.
Hamas'ın Arap Baharı'ndan önce 2006'da seçimleri kazandığına dikkat çeken Meşal, bunun Arap Baharı'nın öncü adımı olduğunu ve Hamas'ın da karşı devrime maruz kaldığını belirtti. Meşal ayrıca, Filistin direnişinin Arap Baharı öncesi ve sonrası durumuna değindi.
Siyasi ilişkilerini dikkatli bir şekilde yürüttüklerini kaydeden Meşal, çıkarlarıyla ilkeleri ters düştüğünde ilkelerini tercih ettiklerini vurguladı.
Arap Baharı karşıtı süreçte oldukça tehlikeli olguların ortaya çıktığına işaret eden Meşal, "İsrail rahat. Çünkü Filistin davası ikinci plana itildi" dedi.
Hamas lideri konuşmasında öz eleştiri de yaparak İslamcıların Arap Baharı sürecinde iki önemli hataya düştüklerini söyledi ve bu hataları, tecrübe eksikliği nedeniyle içinde bulundukları durum ile Arap Baharı'ndan zarar gören uluslararası ve bölgesel güçlerin ne yapacağını iyi okuyamamak, ülkedeki diğer gruplarla ortaklık kuramamak olarak özetledi.
FİEM
HAMAS, 25 Eylul 2016 23:49
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması