Gazze'de Toplanan Filistin Parlamentosu 11'inci Hükümetin Göreve Dönmesini Tavsiye Etti
GAZZE, 13 Ekim 2016 14:44Gazze'deki Filistin Parlamentosu mevcut hükümetin Gazze Şeridi'ni ihmal ettiğine dikkat çekerek 11'inci hükümetin Gazze Şeridi'nde yeniden göreve dönmesi tavsiyesinde bulundu.
Filistin Parlamentosu Gazze'deki binasında gerçekleştirdiği özel oturumda, Ramallah'taki Yüksek Adalet Mahkemesi'nin Gazze Şeridi'nde yapılacak yerel seçimlerin iptali kararının hukuki boyutlarını ele aldı.
Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, parlamentonun yerel seçimleri en çok destekleyenlerin başında geldiğini hatırlattı.
Filistin Parlamentosu'nun yerel seçimlere Filistin evinin yeniden düzenlenmesi ve Filistinli gruplar arasında ilişkileri belirleyecek yeni esasların tesisi, Filistin demokrasisine yeniden itibar kazandırma ve bölünmüşlük halini sona erdirerek uzlaşıyı sağlama yolunda önemli bir adım gözüyle baktığını kaydeden Bahr, Batı Yaka'ya hakim olan güvenlik ve polisiye ortamının, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Hamas'ın desteklediği adaylara baskılarının Filistin halkının yerel seçimler hakkındaki ümitlerini boşa çıkardığını söyledi.
Bahr, Fetih Hareketi'nin seçimleri kaybetmekten korktuğunu ve hedefine ulaşmak için Yüksek Adalet Mahkemesi'ni kullandığını ifade etti.
Filistin Parlamentosu Hukuk Komitesi Başkanı Muhammed Ferec El-Gül de komitenin konuyla ilgili raporunu okudu. Raporda, Yüksek Adalet Mahkemesi'nin 3 Ekim'de verdiği kararın hukuki olarak geçersiz olduğu vurgulandı.
Komite ayrıca, 11'inci Filistin hükümetinin Gazze Şeridi'nde yeniden göreve dönmesi tavsiyesinde bulundu.
fiem
GAZZE, 13 Ekim 2016 14:44
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?