İslamî Hareket Ezan Yasağına Karşı Mücadele Edecek
, 14 Kasım 2016 15:471948 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarındaki İslamî Hareket işgalci İsrail’in ezanı susturmasına izin vermeyeceklerini belirterek, İsrail’in ırkçı ve faşizan planlar yaptığını ifade etti.
İslamî Hareket, işgal hükümetine bağlı yasama komitesinin ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan tasarıyı kabul etmesi üzerine basın açıklaması yaparak, ezanın İslam dininin taabbudi şiarlarından biri olduğunu, bu şiar ve sembolün ülkedeki inanç ve ibadet özgürlüğünü ifade ettiğini kaydetti.
İşgal hükümetine bağlı komitenin yasayı kabul edip tartışması için parlamentoya göndermesinin ırkçı ve faşizan bir tutum olduğuna, bununla ezanın camilerden yükselmesinin engellenmek istediğine dikkat çekildi.
Açıklamada, böyle bir kanunun din ve inanç özgürlüğüne bir saldırı olduğu gibi, ülkedeki Müslüman ve Hıristiyanların haklarına da bir tecavüz olduğu vurgulandı.
İslamî Hareket yaptığı açıklamada şu hususların altını çizdi:
“İbadet özgürlüğüne tecavüz eden işgal hükümeti ırkçı ve faşizan olduğunu bir kez daha gösterdi. İşgalci İsrail, Yahudilerin daha önce bulundukları Avrupa ülkelerinde karşılaştıkları politikaların aynısını uyguluyor.”
“Yahudiler 1400 seneden beri İslam otoritesi altında havralarını yapıp her türlü dini vecibelerini yerine getirmişlerdir. Malları, canları ve namusları koruma altındaydı. Onlar İslam coğrafyasında bunu yaşarken Avrupa’daki kardeşleri işkence görüyor, sürgün ediliyor ve öldürülüyorlardı.”
“ Bizim Siyonist hareketle savaşımızın toprak üzerine, toprağın geçmiş ve gelecekteki kimliği üzere olduğunu herkes biliyor. Ezanın susturulmasına ve Allah’ın evlerinde Allah’ın adının anılmasının engellenmesine asla izin vermeyeceğiz.”
FİEM
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?